Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Kazı Aşamaları Dikkate Alınarak Derin Kazı Sistemlerinin Üç Boyutlu Sonlu Elemanlar Analizi
2018
Dergi:  
Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Derin kazılarda çökmelere neden olabilecek önemli yer değiştirmeler oluşabilmektedir. Yapılması planlanan projelerin birçoğunda, kazıya bağlı oluşacak deformasyonlar kaygı uyandırmaktadır. Derin kazı sistemlerinde temel oturmasının yanal deplasmanlar ile beraber oluşması komşu binalara zarar verebilir. Bu tip sistemlerde oluşabilecek deformasyonları öngörmek için üç boyutlu sonlu elemanlar analizi (3B SE) kullanılabilir. Bu çalışmada daha önce literatürde verilmiş derin kazı sisteminin 3B SE analizi sunulmaktadır. Diğer çalışmalardan farklı olarak kazı öncesi durum dikkate alınmış ve kazı aşamaları modellenmiştir. Görüntü işleme tekniği kullanılarak sistemin 3B SE modellemesi yapılmıştır. Bu çalışmayla sunulan nümerik modelleme tekniği kullanılarak, kazı aşamalarının da dikkate alınmasıyla derin kazı sistemlerinin daha etkin tasarımına olanak sağlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi