Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 594
 İndirme 147
BİR MODERN DEVLET VE EGEMENLİK MİTİ: WESTPHALİA BARIŞI
2020
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orta Avrupa’da Katolikler ve Protestanlar arasında din temelli olarak başlayıp uzun yıllar devam eden ve bu coğrafyada büyük bir yıkıma neden olan Otuz Yıl Savaşları 1648 yılında Westphalia Barışı ile sona ermiştir. Daha sonra kendisine özel bir anlam yüklenen bu barış, modern devletlerin ortaya çıkışı ve egemen devletlerin eşitliği ilkesine dayanan yeni bir uluslararası düzenin kuruluşuyla ilişkilendirilmiştir. Büyük oranda kabul gören bu yaklaşım son yıllarda “mit” olarak değerlendirilerek tartışılmaya başlanmıştır. Fransa, İsveç ve Kutsal Roma İmparatorluğu arasında yapılan bir barışa böyle bir anlamın yüklenmesinin yanıltıcı olduğu, bunun antlaşma metinleri tarafından doğrulanmadığı, tarihsel gerçeklerle örtüşmediği ve modern devletin ortaya çıkışını bir “an”a indirgeyerek, uzun bir “sürecin” ürünü olduğu gerçeğini görmezden geldiği ileri sürülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

A Modern State and Sovereignty Myth: Westphalia
2020
Yazar:  
Özet:

In Central Europe, the Thirty Years War, which began as a religious basis between Catholics and Protestants and lasted for many years and resulted in a major destruction in this geography, ended in 1648 with the Westphalia Peace. This peace, which later had a special meaning, was associated with the emergence of modern states and the establishment of a new international order based on the principle of equality of ruling states. This approach, which is largely accepted, has begun to be discussed in recent years as a "mit". It has been claimed that the imposition of such a meaning on a peace between France, Sweden and the Holy Roman Empire is misleading, that it is not confirmed by the treaty texts, that it is not in line with historical facts, and that the emergence of the modern state is a product of a long “process” by reducing it to a “an”.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 543
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi