Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Yoğun Bakım Hemşirelerinin Alarm Yorgunluğu ve Etkileyen Faktörler
2023
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yoğun bakım hemşirelerinin alarm yorgunluğu ve etkileyen faktörlerin belirlenmesi amacıyla tanımlayıcı olarak yapıldı. Tanımlayıcı tipte olan araştırma bir üniversite hastanesinin yoğun bakım ünitelerinde çalışan ve araştırmaya katılmaya gönüllü olan 73 hemşirenin katılımıyla gerçekleştirildi. Veri toplamada Hemşire Tanıtım Formu, Alarm Yorgunluğu Ölçeği kullanıldı. Araştırma verileri araştırmacı tarafından yüz yüze görüşme yöntemiyle hastane ortamında toplandı. Hemşirelerin yaş ortalaması 28,7±4,2 yıl, %58,9’u kadın ve yoğun bakım ünitesinde çalışma süreleri ortalama 64,5±39,3 aydı. Hemşirelerin Alarm Yorgunluğu Ölçeği toplam puan ortalamaları 19,2±5,7, olumlu tepki alt boyutu toplam puan ortalamaları 10,3±2,2 ve olumsuz tepki alt boyutu toplam puan ortalamaları 8,9±5,0 olarak bulundu. Alarm Yorgunluğu Ölçeği toplam puanı ile olumlu tepki alt boyutu ve olumsuz tepki alt boyut puan ortalamaları ile alarma bağlı rahatsızlık düzeyleri arasında pozitif yönlü zayıf bir ilişki belirlendi (p<0,05). Yoğun bakım hemşirelerinin alarm yorgunluklarının ortalamanın altında olduğu görüldü. Hemşirelerin alarmlardan rahatsızlık düzeyi arttıkça alarm yorgunlukları artmaktadır. Hemşirelerde alarm yorgunluğuna neden olan faktörlerin ortaya çıkartılması ve bu durumları dikkate alarak alarm yönetimine yönelik çözümlerin oluşturulması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Alarm Fatigue Of Intensive Care Nurses and Affecting Factors
2023
Yazar:  
Özet:

It was done as a descriptive study in order to determine the alarm fatigue of intensive care nurses and the affecting factors. The descriptive study was conducted with the participation of 73 nurses working in the intensive care units of a university hospital and volunteering to participate in the study. Nurse information form and Alarm Fatigue Questionnaire were used in data collection. The research data were collected by the researcher in the hospital environment by face-to-face interview method. The mean age of the nurses was 28.7±4.2 years, 58.9% of them were women, and the mean working time in the intensive care unit was 64.5±39.3 months. Nurses' Alarm Fatigue Questionnaire total score average was 19.2±5.7, positive response sub-dimension total score average 10.3±2.2, and negative response sub-dimension total score 8.9±5.0. A weak positive correlation was determined between Alarm Fatigue Questionnaire total score, positive response sub-dimension and negative response sub-dimension mean scores and alarm-related discomfort levels (p<0.05). It was observed that the alarm fatigue of the intensive care nurses was below the average. As nurses' discomfort from alarms increases, their alarm fatigue increases. It can be suggested to reveal the factors that cause alarm fatigue in nurses and to create solutions for alarm management by taking these situations into account.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 880
Atıf : 2.655
2023 Impact/Etki : 0.023
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi