Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Bir Reküperatörün Basınç Düşüşleri ve İşletme Maliyetleri Göz önünde bulundurularak Teknoekonomik Optimizasyonu
2023
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, hedeflenen sıcaklık aralığında çalışan bir gazdan gaza ısı değiştiricinin (reküperatör) ısı transferi ve maliyet optimizasyonu yapılmıştır. Öncelikle atık ısı kaynağının termofiziksel özellikleri ve akışların hacimsel debileri elde edilerek geri kazanılabilecek maksimum ısı elde edilmiştir. Daha sonra reküperatörü boyutlandırmak için parametrik bir çalışma yapılmıştır. Sıcak akış ve soğuk akış çıkış sıcaklıkları gibi maliyeti etkileyen parametreler, toplam ısı transfer katsayısı, etkinlik ve basınç düşüşü dikkate alınarak belirlendi. Son olarak, parametrik çalışmadan elde edilen termal parametreler teknoekonomik analizde kullanılmıştır. En yüksek tasarruf katsayısına sahip reküperatör geometrisi, yatırım ve işletme maliyetleri dikkate alınarak belirlenmiştir. Sonuç olarak, 108. Simülasyonda elde edilen geometrideki reküperatörün 321.19 m2 ısı transfer yüzey alanı ile yılda 653 252 $ ile maksimum tasarruf sağlayabileceği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Technoeconomic Optimization Of A Recuperator Considering Pressure Drops and Operating Costs
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, heat transfer and cost optimization of a gas-to-gas heat exchanger (recuperator) operating in the targeted temperature range has been made. Firstly, the thermophysical properties of the waste heat source and the volumetric flow rates of the flows were obtained, and the maximum heat that could be recovered was obtained. Afterward, a parametric study was carried out to size the recuperator. The parameters affecting the cost, such as hot flow and cold flow outlet temperatures, were determined by the overall heat transfer coefficient, effectiveness, and pressure drop. Finally, the thermal parameters obtained from the parametric study are used in the technoeconomic analysis. The recuperator geometry with the maximum saving coefficient was determined considering investment and operating costs. As a result, the 108th simulation resulted in maximum savings with 653 252 $/year using 321.19 m2 heat transfer surface area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 942
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences