Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Türkiye’de Wattpad Kullanımı Nedenleri
2023
Dergi:  
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkiye’de kullanıcıların Wattpad kullanım nedenlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Wattpad sanal ortamda hikâye yazma ve keşfetme platformudur. Wattpad yazarları Türkiye’de kısa sürede Z kuşağı olarak adlandırılan genç nesil tarafından sevilmiş ve büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Wattpad içeriklerinin fayda ve zararları, okuyucuları motive eden etmenlerin ve platformu kullanırken nasıl bir yol izleneceğinin belirlenmesi önemli bir ihtiyaçtır. Çalışma, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması olarak desenlenmiştir. Veri toplama aracı olarak yazar ve okurlar ile görüşmeler gerçekleştirilmiş; ayrıca çeşitli dokümanlar ve araştırmacı günlüğü kullanılmıştır. Verilerin analiz edilmesinde ve kategorilerin oluşturulmasında içerik analizi, akran değerlendirme, katılımcı teyidi ve rol-sıralı matris kodlama yöntemleri kullanılmıştır. İçerik analizi sonucuna göre kullanıcıların Wattpad platformunu kullanma sebepleri, popüler olma isteği, etkileşim, kullanım kolaylığı, konular ve dil olarak belirlenmiştir. Sonuçlar kısmında kullanıcıların platformu kullanma sebepleri aidiyet duygusu ve anlamlandırma arayışı başlıklarında toplanmış ve tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reasons For Wattpad Use In Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the reasons why users use Wattpad in Turkey. The benefits and harms of Wattpad content and the factors that motivate readers here are important for determining the methods to implement when using this platform. The study was designed as a case study as a qualitative research method. As a data collection instrument, interviews with writers and readers were conducted. Additionally, various documents and a research diary were used. Peer evaluation, member check and role-ordered matrix methods were used to analyze data and create categories. According to the content analysis results, the reasons why users use the Wattpad platform were determined to be the desire to be popular, interaction, ease of use, subjects and language. The reasons for users to use the platform are collected and addressed in the Results section under the headings of sense of belonging and quest for meaning.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 502
Atıf : 5.190
2023 Impact/Etki : 0.03
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi