Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Belli Bir Parayı İhtiva Eden Sözleşmelerin Değiştirilmesi, Devri, Süresinin Uzatılması, İptali Ve Bozulması İşlemlerinde Damga Vergisi Uygulaması
2015
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Damga Vergisi Kanunu’nun 14’üncü maddesinin birinci fıkrası hükmüne göre, “Belli parayı ihtiva eden mukavelelerin değiştirilmesi halinde, kâğıdın ihtiva ettiği bedelin tamamı değil, artan miktar aynı nispette vergiye tabi olacağı ikinci fıkrasında ise mukavelenamelerin müddetinin uzatılması halinde aynı miktar veya nispette vergi alınacağı” hükmedilmiştir. Öte yandan Damga Vergisi Kanununda imzalanmak suretiyle tekemmül eden bir kâğıdın daha sonra hükmünden yararlanılmaması halinde, bu kâğıtlar için ödenmiş bulunan verginin iade edileceğine dair de bir hüküm bulunmamaktadır. Sözleşme süresinin uzatılması halinde ise, ilk sözleşmede yer alan işten bağımsız ilave iş meydana gelmesi durumunda damga vergisine tabi olacağı, ancak ilave iş veya bir değer artışı söz konusu olmadan işin tamamlanamaması nedeni ile sözleşmenin süresinin uzatılması halinde damga vergisi aranılmayacaktır. Kanunu’nun “Yabancı Paraların Türk Parasına Çevrilmesi” başlıklı 12’nci maddesinde “Damga vergisine tabi kâğıtlarda yazılı yabancı paralar Maliye Bakanlığı’nca tayin ve ilan edilecek fiyat üzerinden Türk parasına çevrilerek ona göre damga vergisi alınacağı” hükmedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası