Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 19
MASAL ŞİİRİNDE AŞAMA ARKETİPİ VE “DOĞU”DAN “BATI”YA GİTMEK
2021
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Arketipsel eleştiri yöntemi yirminci yüzyılda ortaya çıkmıştır. Arketipsel eleştiri Carl Gustav Jung’un ortak bilinçdışına dayanan bir yöntemdir. Bu yöntem insanoğlunun bireysel bilinçdışından ziyade evrensel toplum içindeki bilinçdışını içerir. Kolektif bilinçdışının başlıca arketipleri, anima animus, yeniden doğuştur. Bu arketiplerden bir tanesi de monomitos olarak da adlandırılan aşama arketipidir. Monomitos ya da kahraman arketipine göre kahraman kendi bölgesinden uzaklaşır, yabancı bir bölgeye ulaşır ve maceralar yaşar. Aşama arketipine çağdaş Türk şiirinin önemli temsilcilerinden Sezai Karakoç’un “Masal” şiirinde de rastlanılmaktadır. Bu makalede “Masal” şiiri arketipsel açıdan özellikle de aşama arketipi açısından ele alınmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the story of the phase archetype and going from "North" to "West"
2021
Yazar:  
Özet:

The method of archaeological criticism appeared in the twentieth century. Archaeological criticism is a method based on the common unconsciousness of Carl Gustav Jung. This method involves the unconsciousness of mankind within the universal society rather than the individual unconsciousness. The main archetypes of collective out-consciousness, anima animus, are born again. One of these archetypes is the stage archetype, also called monomitos. According to Monomitos or Hero's archetype, the hero goes away from his own area, reaches a strange area and experiences adventures. The stage archetype is also found in the poem "Masal" of Sezai Karakoç, one of the important representatives of contemporary Turkish poetry. In this article, the poem "Masal" was tried to be discussed in the archetypical perspective, especially in the phase archetype perspective.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 558
Türk Dünyası Araştırmaları