Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Türkiye’de Yayılış Gösteren Anacyclus L. (Asteraceae) Cinsinin Toprak İçeriği
2016
Dergi:  
Turkish Journal of Life Sciences
Yazar:  
Özet:

Asteraceae familyası dünyada en büyük familyalardan olup, yaklaşık olarak 1535 cins ve 23.000 türden oluşmaktadır. Anacyclus cinsi, Asteraceae familyasına ait olup, bazı türleri içerdikleri flavonoidler ve terpenoidler sebebiyle halk tarafından tbbi amaçlarda kullanılmaktadır. Bu çalışma Türkiye de yayılış gösteren Asteraceae familyasına ait Anacyclus cinsinin türlerinin toprak ekolojik özelliklerinin araştırılması üzerine yapılmıştır. Çalışma kapsamında Türkiye de Anacyclus cinsinin 4 türünün yayılış gösterdiği tespit edilmiştir. Bu türler, Anacyclus anatolicus, A. clavatus, A. nigellifolius ve A. latealatus. Bu türlerden A. anatolicus ve A. latealatus türleri endemiktir. Alınan toprak örneklerinde; pH, saturasyon, toplam tuz, organik madde, kireç, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, mangan, çinko ve bakır değerlerine bakılmıştır. Toprak analiz sonuçlarına göre; türlerin genellikle killi-tınlı tekstürlü, pH olarak nötr ya da hafif alkali, kireç bakımından fazla kireçli, organik madde bakımından orta seviye ve az seviyeli, fosfor bakımından yüksek ve orta seviyeli, potasyum bakımından yüksek, tuz içeriği bakımından, çok tuzlu, az tuzlu ve tuzsuz, kalsiyumca fazla, magnezyum bakımından fazla ve yeterli, demir bakımından fazla, orta ve az, mangan ve bakır bakımından yeterli, çinko bakımından fazla ve az toprakları tercih ettikleri gözlenmiştir. Sonuç olarak, bu türlerin toprak özellikleri ve ekolojik özelliklerinin bilinmesiyle kültüre alma işlemlerine katkı sağlayarak tıbbi değeri olan türlerin ülkemizde değerlendirilmesine faydası olacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Life Sciences

Dergi Türü :   other

Turkish Journal of Life Sciences