Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Necmeddîn Dâye’nin Bahru’l-hakāik Adlı Tefsirinde İbâdetlere Dâir Bazı İşârî Yorumlar
2011
Dergi:  
Hitit İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Necmeddîn Dâye’nin tasavvufî tefsiri Bahru’l-hakāik’te kaleme alınan ibâdetlerin işârî yorumları ele alınmıştır. Çalışmanın girişinde işârî tefsir geleneğine kısaca değinilmiş, eserin müellifi Necmeddîn Dâye ve Bahru’l-hakāik hakkında genel hatlarıyla bilgiler verilmiştir. Son olarak Dâye’nin tefsirinde dile getirdiği namaz, oruç, hac ve zekât gibi ibâdetlerin tasavvufî anlamlarıyla ilgili değerlendirmelerine örnekler verilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Hitit İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 639
Atıf : 1.711
2023 Impact/Etki : 0.158
Hitit İlahiyat Dergisi