Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Sıra Dışı Olaydan Sıra Dışı Liderliğe: Ülke Liderlerinin Pandemi Sürecindeki Davranışları Üzerine Bir Değerlendirme
2023
Dergi:  
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sıra dışı liderler konumları gereği sıra dışı koşulları yönetebilmek için verecekleri kararlarda riskli ve zor durumlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. COVID-19 salgını ile değişen koşullar, ülkelerin imkanları, teknolojinin gelişimi gibi olayların sıra dışı liderliği yeniden ayrıntılı bir biçimde sorgulanmayı gerektirmesi çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Ülke liderlerinin pandemi uygulamaları ve kararlarının sıra dışı liderlik yaklaşımları çerçevesinde incelenerek sergiledikleri davranışlara göre liderlik özelliklerini belirlemek amacı güden çalışma nitel metot ile dizayn edilmiştir. Çalışmada koronavirüsün Almanya Federal Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Birleşik Krallık ve Rusya Federasyonu ülkelerinde resmi olarak ilk görülme tarihleri dikkate alınarak ülke liderlerinin basında ve resmi hesaplarında yer alan açıklamaları Nvivo 10 programına aktarılarak incelenmiştir. Elde edilen bulgular sonucunda sıra dışı liderlerin karizmatik, ideolojik ve pragmatik liderlik davranışlarını sergilemelerinin yanı sıra başarılı bir sıra dışı liderin proaktif, demokratik, işbirliğine yatkın ve önlem alabilen, şefkatli, empatik başarısız sıra dışı liderin ise bilimden uzak, kibirli, önyargılı, uzman görüşlerini önemsemeyen, hayalperest, sorumluluk almayan, takipçileri yanlış yönlendiren özellikleri olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

From Extraordinary Event To Extraordinary Leadership: An Evaluation On The Behaviors Of President During The Pandemic Process
2023
Yazar:  
Özet:

Extraordinary leaders are faced with risky and difficult situations in their decisions to manage extraordinary conditions due to their position. The fact that processes such as the conditions related to the COVID-19 epidemic, school services, and behaviors require a detailed questioning of extraordinary leadership uses constitute the purpose of use. The study, which aims to determine the leadership characteristics according to the behaviors they exhibit by examining the pandemic practices and decisions of the country leaders within the framework of goal-oriented leadership approaches, was designed with a qualitative method. In the paper, the statements of the country leaders in the press and in their official accounts were examined by transferring them to the Nvivo 10 program, taking into account the official first appearance of the coronavirus in Germany, America, China, England and Russia. As a result, extraordinary leaders exhibit charismatic, ideological and pragmatic leadership behaviors, as well as a successful extraordinary leader; proactive, democratic, collaborative, foresight and precautionary, compassionate, empathetic; the unsuccessful extraordinary leader, on the other hand, has been found to have characteristics that are far from science, arrogant, prejudiced, do not care about expert opinions, dreamer, do not take responsibility, and mislead followers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 671
2023 Impact/Etki : 0.442
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi