Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
Evaluation of Ganglion Cell-Inner Plexiform and Retinal Nerve Fiber Layer Thicknesses in Obese Children and Their Associations with Obesity Severity and Duration
2018
Dergi:  
Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Obez çocuklarda maküler gangliyon hücre iç pleksiform tabakası (GH-IPT) ve retina sinir lifi tabakası (RSLT) kalınlıklarının yüksek çözünürlüklü optik koherens tomografi (OKT) ile değerlendirilmesi ve kalınlık parametrelerinin hastalık şiddeti ve süresi ile korele olup olmadığını belirlemek. Gereç ve Yöntemler: Bu prospektif çalışmaya, 6 ve 17 yaşları arasında 40 obez çocuk ve 40 obez olmayan eşit yaş ve cinsiyette sağlıklı çocuk dahil edildi. Vücut kitle indeksi (VKI) ölçümünü takiben, sikloplejik oto-refraksiyon, göz içi basıncı (GİB) ve aksiyel uzunluk (AU) ölçüldü. OKT taramaları Cirrus HD-OCT (Carl-Zeiss Meditec, Dublin, CA, ABD) kullanılarak yapıldı. Analiz için her bireyin sağ gözü seçilmiştir. Bulgular: Çalışmaya 40 sağlıklı çocuk ve 40 obez çocuk alındı. RSLT kalınlığı ölçümleri obezite grubunda tüm kadranlar için kontrollere kıyasla daha ince bulundu, ancak istatistiksel olarak tek fark ortalama ve üst kadranlar için idi (P <0.05). Tüm GH-IPT kalınlık parametreleri obez olgularda kontrollere göre istatistiksel olarak daha düşüktü (P <0.05). Ortalama peripapiller RSLT kalınlığı ve maküla GH-IPT kalınlığı, bazı kadranlar ve sektörler hastalık şiddeti ve süresi ile ters orantılıdır. Sonuç: Maküler GH-IPT ve peripapiller RSLT kalınlıkları obez çocuklarda kontrollere göre anlamlı olarak düşüktü. Hem GH-IPT hem de RSLT kalınlıkları ile obezitenin şiddeti ve süresi arasında negatif bir korelasyon vardı. Çocuklarda glokomun önlenmesi için obezite kontrolünün çok önemli bir strateji olabileceğini düşündürdü.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 223
Atıf : 398
2023 Impact/Etki : 0.093
Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi