Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Tüketici Kredisi Kullanımının Altında Yatan Psikolojik ve Finansal Değişkenleri Anlamak
2024
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, tüketici kredisi kullanımını etkileyen davranışsal ve bilişsel faktörleri araştıran ilk çalışmalardan biridir. Araştırmanın sonuçları, bir faktöring şirketi için daha doğru ve etkili bir kredi risk değerlendirme prosedürü geliştirmek için kullanılabilecek önemli bilgiler sağlamaktadır. Bu tür bir prosedür, finansal kurumların risklerini azaltmasına ve tüketicilerin finansal refahını artırmasına yardımcı olabilir. Çalışmanın sonuçları ayrıca, tüketici kredisi kullanımını etkileyen faktörler hakkında daha fazla anlayış sağlamaktadır. Bu bilgiler, tüketicilerin daha sorumlu kredi kullanımı yapmalarına yardımcı olacak müdahalelerin geliştirilmesinde kullanılabilir. Sonuç olarak, bu çalışma, tüketici kredisi kullanımı konusunda önemli bir katkı sağlamaktadır. Araştırmanın sonuçları hem finans kurumları hem de tüketiciler için faydalı olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Understanding The Psychological and Financial Correlates For Consumer Credit Use
2024
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

This study investigated the behavioural and cognitive predictors of consumer credit usage to develop a behavioural credit risk assessment procedure for a factoring company. Participants completed surveys measuring personality traits, self-esteem, material and monetary values, compulsive and impulsive buying tendencies, self-control, and impulsiveness. Financial surveys also assessed financial literacy and knowledge of financial concepts. The results indicated that extraversion, conscientiousness, emotional stability, and experiential self-control were significant predictors of consumer credit usage. These findings suggest that a finance company can use these personality traits and financial characteristics to develop a more accurate and effective credit risk assessment procedure, such as psychometric tests.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.348
2023 Impact/Etki : 0.196
Sosyoekonomi