Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
COVID-19'a karşı güncel klinik denemeler ve aşı geliştirme stratejileri ve gelecekteki salgın riskinin yönetilmesi (korunma, kontrol ve tedavi)
2020
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin temel amacı, COVID-19/SARS-CoV2 enfeksiyonuna karşı tedavi ve aşı çalışmalarına ait global ölçekte yürütülen klinik denemeler hakkında bilgi sunmaktır. Bu kapsamda dünyada iletişim ağı güçlü olan resmi firmalardan alınan günlük veriler ile daha yoğun çalışılan konular dikkate alınacaktır. Derlemenin ikinci amacı ise COVID-19/ SARS-CoV2 veya gelecekte yaşanabilecek yeni salgınlara karşı uygulanabilecek tedavi ve korunma-kontrol ölçütlerini ele almaktır. Hem SARS-CoV2?de yaşanabilecek ikinci ve üçüncü dalgalar da daha ön plana çıkan terapötikler hem de diğer virus enfeksiyonlar da kullanılabilecek yeni nesil antiviral metotlar hakkında bilgi verilecektir. COVID-19/SARS-CoV2 için birçok terapötik ve aşı denemesi hızla devam etmektedir. Klinik çalışmaların yoğun bir şekilde yapılıp anında çevrimiçi platformlarda paylaşılması, tedavi ve aşı yöntemlerinin geliştirilmesini hızlandırmaktadır. Korunma-kontrol ise halen en önemli konu olup, hastalıklarla mücadelede halen en önemli ve basit ölçüttür. Bu ölçütü en üst düzeye taşımak için ise COVID-19/SARS-CoV2 gibi zoonoz potansiyele sahip olan her virus için ?Tek Sağlık, Tek Tıp, Tek Viroloji? konsepti ile mücadele esas alınmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Current clinical trials against COVID-19 and vaccine development strategies and future risk management (protection, control and treatment)
2020
Yazar:  
Özet:

The main objective of this article is to provide information on global clinical trials of treatment and vaccination studies against COVID-19/SARS-CoV2. In this context, topics will be taken into consideration with the daily data obtained from official companies that have a strong communication network in the world. The second objective of the collection is to deal with COVID-19/SARS-CoV2 or the treatment and protection and control criteria that can be applied against new epidemics that may occur in the future. Both the second and third waves that may occur in SARS-CoV2 will be informed about the new generation of antiviral methods that can be used as well as more advanced therapeutics and other viral infections. Many therapeutic and vaccine trials for COVID-19/SARS-CoV2 are ongoing rapidly. Clinical studies are intensely carried out and instantly shared on the online platforms, accelerating the development of treatments and vaccine methods. Protection-control is still the most important subject and is still the most important and simple measure in the fight against diseases. To move this standard to the highest level is for every virus with zoonosis potential such as COVID-19/SARS-CoV2 ?one Health, one Medicine, one Virology? The fight must be based on the concept.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.285
2023 Impact/Etki : 0.068
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q2
89/188

Eurasian Journal of Veterinary Sciences