Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 3
İnkübasyon ve İnkübasyon Sonrası Dönemin Bazı Evrelerinde Bıldırcınlarda (Coturnix coturnix japonica) Dil Bezlerinin Histolojik Gelişimi ve Histokimyasal Yapısı
2010
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma inkübasyonun 9, 11, 13, 15, 17. günleri ve inkübasyon sonrası 1 haftalık ve erişkin dönemlerdeki bıldırcınlara (Coturnix coturnix japonica) ait dil bezlerinin histolojik gelişimi ve histokimyasal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapıldı. İnkübasyonun 11. gününde dil bezlerinin şekillenmeye başladığı belirlendi ve bu dönemde uygulanan histokimyasal boyalara karşı dil bezlerinde reaksiyon gözlenmedi. Uygulanan AB pH 0.5 ve AB pH 1.0 boyama yöntemlerinde reaksiyonun inkübasyon süresince arttığı fakat inkübasyondan sonraki dönemlerde azaldığı belirlendi. PAS uygulamasında özellikle inkübasyonun 17. günü ve erişkin dönemde anterior ve posterior dil bezlerinde nötral glikokonjugatlar yoğun biçimde gözlendi. İnkübasyonun 15. ve 17. günlerinde posterior dil bezlerinde güçlü olarak bulunduğu belirlenen sülfatlı asidik glikokonjugatların inkübasyon sonrası dönemde azaldığı belirlendi. İnkübasyonun 17. günü ve erişkin dönemdeki bıldırcınlarda posterior dil bezlerinin yoğun miktarda asidik glikokonjugat içerdiği saptandı.

Anahtar Kelimeler:

Histological development and the histochemical structure of the tongue nodes in some epochs of the incubation and post-incubation period (Coturnix coturnix japonica)
2010
Yazar:  
Özet:

This study was carried out on the 9th, 11th, 13th, 15th and 17th days of incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation and on the 1st week after incubation. On the 11th day of the incubation, the tongue glands began to form and no reaction was observed in the tongue glands against the histochemical painting applied during this period. In the EU pH 0.5 and EU pH 1.0 paint methods, the reaction increased during the incubation period but decreased in the post-incubation periods. In the application of PAS, especially on the 17th day of incubation and in the adult period, neutral glycoconjugates in the anterior and posterior tongue glands were widely observed. The 15th and 17th incubations. It was determined that sulphate acid glycoconjugates, which were strongly found in the posterior tongue glands in the days, were reduced in the post-incubation period. On the 17th day of the incubation and in adult blisters, the posterior tongue glands contained an intense amount of acidic glyconjugat.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 877
Atıf : 2.064
2023 Impact/Etki : 0.215
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi