Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Matris Konverter Uygulaması
2008
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Matris konverterler anahtarlama topolojisindeki gelişmelere bağlı olarak klasik frekans konverterlerle rekabet edebilir düzeye ulaşmıştır. Yapılan bu çalışmada matris konverterde kullanılan yarıiletkenlerin anahtarlanmasında uzay vektör darbe genişlik modülasyon yöntemi kullanılmıştır. Uzay vektörlerin oluşturulması amacıyla konvertere ait giriş gerilimleri ile çıkış akımları elde edilmiş ve bu değerler Sayısal İşaret İşlemciye aktarılmıştır. Uygulamada TMS320LF2407 Sayısal İşaret İşlemci(Sİİ) kullanılarak yarıiletkenler için gerekli anahtarlama sinyalleri üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Matrix Converter Application
2008
Yazar:  
Özet:

Matrix converters can compete with traditional frequency converter thanks to switching topology develop. In this study, it was used space vector pulse with modulation technique to switching topology at matrix converter semiconductor switches. The matrix converter’s input voltages and output currents by sensing with current and voltage sensors were used to constitute space vector. Then, these current and voltage digital values were used at digital signal processor (DSP). In this application, TMS320LF2407 DSP was used to produce driver signals

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.013
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi