Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 1
Finansal Başarısızlık Riskinin Belirleyicileri: Avrupa'daki Menkul Kıymet Borsalarında İşlem Gören Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma
2021
Dergi:  
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Avrupa ülkelerindeki konaklama işletmelerinin finansal başarısızlık riskini etkileyen değişkenlerin analiz edilmesidir. Bu amaçla Avrupa kıtasında yer alan 19 ülke menkul kıymet borsasında 2012-2019 yılları arasında pay senetleri işlem gören toplam 63 konaklama işletmesinin finansal verileri üzerinde genelleştirilmiş momentler yöntemi ile analiz gerçekleştirilmiştir. Analizde bağımlı değişken olarak finansal başarısızlık ölçütü olan Fulmer H Skor değeri kullanılırken, bağımsız değişkenler olarak aktif karlılığı, piyasa değeri / defter değeri oranı ve işletme büyüklüğü modele dahil edilmiştir. Analiz sonucunda konaklama işletmelerinde aktif karlılığı ve işletme büyüklüğü arttıkça finansal başarısızlık riskinin azaldığı saptanmıştır. Piyasa değeri / defter değeri oranının ise finansal başarısızlık riski üzerinde bir etkisi olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Finansal Başarısızlık Riskinin Belirleyicileri: Avrupa'daki Menkul Kıymet Borsalarında İşlem Gören Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to analyze the variables that affect the risk of financial failure of residential in European countries. For this purpose, the financial data of a total of 63 accommodation enterprises that trade shares between 2012-2019 in the 19 countries in the European continent were analyzed by the method of generalized moments. In the analysis, the Fulmer H Score value, which is the financial failure standard as a dependent variable, is used, while the active profitability, the market value/register value ratio and the business size as independent variables are included in the model. The analysis found that the risk of financial failure decreased as the active profitability and business size increased in the housing enterprises. The rate of market value/register value has not been determined to have an impact on the risk of financial failure.

The Determinants Of The Financial Failure Risk: A Research In Lodging Companies Trading On The European Stock Exchanges
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to analyze the variables that affect the financial failure risk of lodging companies in European countries. For this purpose, the generalized method of moments analysis was performed on the financial data of 63 lodging companies whose stocks were traded between the years 2012-2019 in the stock exchanges of 19 countries in the European continent. While the Fulmer H Score value, which is the financial failure criterion, is used as the dependent variable in the analysis, return on assets, market to book value ratio and firm size are included in the model as independent variables. As a result of the analysis, it has been determined that as the return on assets and firm size increase in lodging companies, the risk of financial failure decreases. It has been determined that the market to book value ratio does not have an effect on the financial failure risk.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 380
Atıf : 2.420
2023 Impact/Etki : 0.238
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi