Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
İkinci Dil Olarak Türkçenin Öğretiminde Yeni Yöntem ve Teknikler: Döngü Yöntemi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil ya da ikinci dil olarak Türkçenin öğretiminde kullanılacak yöntem ve teknikler, bu konuda yapılan tartışmaların başında gelir. Dil öğretiminde kullanılan yöntemlerin eksikliklerinin bulunması, dilin öğretilmesinde dört temel becerinin geliştirilmesinde yetersiz kalması, yöntemlerin genel olarak tek bir dilin öğretimi için ortaya çıkmasına rağmen bu yöntemlerin tüm dillerin öğretiminde kullanılacak yöntem olarak görülmesi, dillerin yapısal özelliklerinin dikkate alınmaması gibi nedenlerle dil öğretiminde yöntem konusu bir tarafa bırakılarak öğreticinin seçiminin en doğru yöntem olacağı şeklinde bir kanıya varıldığı görülmektedir. Bu çalışmanın çıkış noktası da bu bakış açısının değiştirilmesi gereğidir. Türkçe gerek dil ailesi gerekse iç dinamikleri ile Batı dillerinden özellikle de İngilizceden farklı bir dildir. Bu farklılık Türkçenin öğretiminde de dikkate alınmalıdır. Geleneksel dil öğretme yöntemlerinin genelde dil öğretiminde özelde ise Türkçe öğretiminde yetersiz kalması bu alanda her dilin kendi özelliklerinin dikkate alınarak yeni öğretim yöntemlerinin oluşturulmasını gerektirmektedir. Türkçenin yabancı dil ya da ikinci dil öğretiminde Türkçe dil yapısının dikkate alınarak yöntem ve teknik geliştirme çalışmalarının henüz yeterli seviyeye ulaşmadığı görülmektedir. Türkiyenin bölgesinde eğitim olarak tercih edilen ve dış göç alan bir ülke olması nedeniyle bu ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Çalışmamızda Türkçe dil mantığı, anlam dünyası, yapısal özellikleri dikkate alınarak dört becerinin geliştirilmesinde kullanılacak “Döngü Yöntemi” tanımlanacak ve özellikleri anlatılmaya çalışılacaktır. Türkçe temel alınarak hazırlanan bu yöntemle, bu konuda yapılacak çalışmalara yol göstermek ve bilinç uyandırmak amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

New Methods and Techniques in Teaching Turkish as a Second Language: Circular Method
2021
Yazar:  
Özet:

The methods and techniques to be used in the teaching of Turkish as a foreign language or second language come to the beginning of the discussions on this issue. The absence of the methods used in the language teaching, the lack of the development of the four basic skills in the language teaching, the methods generally appear for the teaching of a single language although these methods are seen as the method to be used in the teaching of all languages, the structural characteristics of the languages are not taken into account for reasons such as the method in the language teaching is left on the subject side and the teacher's choice will be the most appropriate method. The starting point of this study is that this viewpoint must be changed. Turkish is a different language from the Western languages, especially English, with its internal dynamics. This difference should be taken into account in the teaching of Turkish. Traditional language teaching methods are usually in the language teaching, especially in the Turkish teaching, but in this field each language requires the creation of new teaching methods taking into account its own characteristics. In the teaching of foreign language or second language of Turkish, considering the Turkish language structure, method and technical development studies are not yet at a sufficient level. As a country that is preferred as education in the region of Turkey and receives foreign migration, this need is increasing on a daily basis. In our study, the Turkish language logic, meaning world, structural characteristics will be used in the development of the four skills will be defined and the characteristics will be tried to be described. With this method prepared on the basis of Turkey, it is intended to guide the work to be done on this subject and to awaken awareness.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.142
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences