Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
تطوّر تفكير النحاة في الجملة الخبرية
2014
Dergi:  
Tokat İlmiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sentence’s predicate (ihbariyya) is considered from the most important sentences with the place of syntactical (I’raaby) and his place of raf’, predicate of إن and his place of nasb in predicate of defective verbs like انѧك. The first signs of returning to this sentence to the time Sibawayh who said it and an his the place of syntactical in view of applied. The grammarians like al-Ahfash, al-Farra, al-Mubarrad, al-Zaccac followed him in that subject. Ibn al-Zaccac said that sentences are of two types: Sentences that the place of syntactical were; sentences that the misplace of syntactical were. al-Zaccac make a note of Sentence’s predicate on sentence’s the place of syntactical and said that its place is raf. Thus Sentence’s predicate had perfect feature beginning from al-Farisî, İbn Genius, al-Curcânî, az-Zamahşarî, İbn Yaîsh, İbn Malik, ar-Radî to İbn Hisham.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tokat İlmiyat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 292
Atıf : 415
2023 Impact/Etki : 0.031
Tokat İlmiyat Dergisi