Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 12
İşletme Kültürünün Finansal Performansa Etkisi Eleştirel Bir Literatür Taraması
2018
Dergi:  
Yönetim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

1980’lerle beraber gelişim gösteren işletme kültürü ve finansal performans araştırmaları işletme kültürünün girift yapısı nedeniyle karmaşık bir hal sergilemektedir.Yerleşik literatür incelendiğinde; işletme kültürünün işletmelerin finansal performansı üzerindeki direk ya da dolaylı etkisi konusundaki araştırma alanının halen canlılığını koruduğu görülmektedir. Bunun yanında yerleşik literatürün düzenli bir şekilde sunulması gelecek çalışmalara ışık tutarak rehberlik etmesi bakımından önem arz ederken, yapılan çok sayıdaki araştırmayı özetleyen, kullanılan değişkenleri ve parametreleri eleştirel gözle değerlendiren çalışmaların yoksunluğu bir eksiklik olarak göze çarpmaktadır. Bu suretle çalışmamız; öncelikle yerleşik literatürdeki çalışmaları ve ulaşılan sonuçları inceleyerek özetlemeyi ve tablolar yardımıyla sunmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla Dünya üzerindeki değişik bölgelerde yapılmış işletme kültürünün finansal performans üzerine etkisini inceleyen alan araştırmaları tablolar halinde gruplanarak özetlenmiştir. Çalışmada işletme kültürü tanımı, kavramı, ölçümü ve finansal performans kavramı, ölçümü ve göstergelerine dair geniş bir değerlendirme yapılmakta, gerek metodoloji gerekse sonuçlar itibarıyla öznel biçimde değerlendirilmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yönetim Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 977
Atıf : 9.217
2023 Impact/Etki : 0.29
Yönetim Bilimleri Dergisi