Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
EKONOMİK ENTEGRASYONLARA KATILIMIN TÜRKİYE'NİN DIŞ TİCARETİNE ETKİLERİ:PANEL VERİ ANALİZİ
2021
Dergi:  
Ekonomi Maliye İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşen dünyada ekonomik büyüme ile uluslararası ticaret arasındaki pozitif yönlü ilişki, uluslararası ticarete verilen önemi artırmıştır. Artan bu önemi en iyi şekilde değerlendirmek isteyen ülkelerin 1952’den itibaren ekonomik entegrasyonlara daha fazla önem verdikleri görülmektedir. Dünya konjonktüründe yaşanan bu değişimin zamanlamasına paralel olarak dış ticaretini artırmak için Türkiye de 1996’da Avrupa Birliği Ülkeleriyle Gümrük Birliği anlaşmasını hayata geçirmiş, Farklı ülkelerle birçok serbest ticaret anlaşması imzalamıştır. Bu çalışmada Türkiye’nin katılım gösterdiği tüm ekonomik entegrasyonlar, literatürde ilk defa en geniş zaman aralığı kullanılarak 1974-2017 dönemi için ve karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir. Bu çerçevede Türkiye’nin dış ticaretinde en az ‰0.1 paya sahip olan 76 ülkenin verileri kullanılarak, Yapısal Çekim Modeli yardımıyla panel veri analizleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizlerden elde edilen temel bulgular literatürle uyumlu olup, entegrasyon çeşitlerinden kısmı ticaret anlaşmalarının Türkiye’nin dış ticaretinin negatif yönde etkilediği yönündedir. Ancak Türkiye’nin Gümrük Birliğine üye olması ithalatı ve ihracatı üzerinde pozitif etki yapmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ekonomi Maliye İşletme Dergisi

Dergi Türü :   other

Ekonomi Maliye İşletme Dergisi