Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ
2016
Dergi:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ağaç malzemenin ısıl işlemi, 1990 yıllardan itibaren ondan daha rasyonel yararlanmaya yönelik adımların bir parçası olarak önem kazanan bir modifikasyon yöntemidir. Isıl işlem ile bazı kullanım yerleri için çevreye zararlı herhangi bir etki meydana getirilmeden yapısı değiştirilmiş ağaç malzeme elde edilmektedir. Çeşitli ağaç türleri üzerinde farklı yöntemler ile ısıl işlem uygulanarak elde edilen sonuçlara göre belli bir disiplin oluşturulurken aynı zamanda kullanıcılar da uygun malzeme konusunda yönlendirilmektedir. Bu çalışmada, Yabani Kiraz ( Cerasus avium(L.) Monench) odunu ThermoWood yöntemi ile 190°C ve 212°C sıcaklıklarda 1 ve 2 saat ısıl işleme tabi tutulduktan sonra bazı fiziksel ve mekanik özellikler araştırılmıştır. Fiziksel özelliklerden elde edilen sonuçlar kontrol örneklerine göre ısıl işlem ile birlikte tam kuru özgül ağırlık, hava kurusu özgül ağırlık, daralma ve genişleme miktarlarının azaldığı, mekanik özeliklerden liflere paralel basınç direncinde ise çok önemli bir değişim olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Thermowood Method: The Effect of ISIL Processing on External Cirebon Intention, Bottle Stability, and Bottle Resistance
2016
Yazar:  
Özet:

The thermal processing of wood material has gained importance since the 1990s as part of the steps towards more rational use of it. With the heating processing for some places of use any harmful effects on the environment are produced without the structure of modified wood material is obtained. A certain discipline is created according to the results obtained by the application of heat processing with different methods on different trees, while the users are also guided on the appropriate material. In this study, some physical and mechanical characteristics were studied after the thermal processing of the wild cherry (Cerasus avium(L.) Monench) wood at temperatures of 190°C and 212°C with the ThermoWood method. The results obtained from physical characteristics according to the control samples have been determined that with the heat processing, the full dry specific weight, the dry air specific weight, the reduction and extension amounts are reduced, and the mechanical characteristics are not a very significant change in the pressure resistance parallel to fiber.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 290
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi