Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Kuzey Suriyeli Kadınların Süt Bankaları ve Süt Bağışına İlişkin Bilgi, Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Konuralp Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırmamızda Suriyeli annelerin süt bankası hakkındaki bilgi, tutum ve görüşlerini değerlendirmeyi ve bölgede süt bankalarının açılması için farkındalık oluşturmayı amaçladık. Metod: Çalışmamıza Kuzey Suriye bölgesindeki hastanelere 02/12/2020-02/03/2021tarihleri arasında başvuran 536 anne dahil edilmiştir. Süt bağışı ve süt damlası merkezi’ne ilişkin bilgi, görüş ve tutumları değerlendirmeye yönelik Arapça olarak hazırlanan anketimiz katılımcılara yüz yüze görüşme tekniğiyle uygulanmıştır. Bulgular: Katılımcıların tamamı kadın ve Müslüman, yaş ortalaması 29.79∓7.69 yıl idi. 47.2% katılımcı süt bankası kurulmalı, 37.5% katılımcı kurulmamalı görüşündeydi. Süt damlası merkezi kurulmasını onaylayanların 81.3%’ü bebeğini emziremediği durumda süt damlası merkezinden yararlanmak istediğini belirtti (p=0.000). Süt bankası kurulmamalı diyenlerin %49.4’ü dini sakıncalar nedeniyle istemediğini belirtti. Süt damlası merkezi kurulmasını destekleyen katılımcıların 41.5%’i, karşı çıkanların da 14.4% ü Türkiye güvencesi altında süt bankaları kurulmasının kendilerini olumlu etkileyeceğini ifade etti (p=0.000). Sonuç: Müslüman toplumlarda dini çekinceler nedeniyle süt bankalarına olumsuz bir bakış mevcuttur. Bu nedenle sağlam kayıt sistemlerinin oluşturulması ve dini önderlerin de sürece katılması, yine toplumun doğru bilgilendirilmesi ve eğitilmesi farkındalık yaratacak ve olumsuz bakış açısını değiştirecektir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of North Syrian Women Knowledge, Opinions and Attitudes Regarding Milk Banks and Milk Donation
2022
Yazar:  
Özet:

Objectives: To investigate Syrian mothers' knowledge, attitudes, and opinions on milk banks and raise awareness of the opening of milk banks in the region. Methods: Our study was conducted hospitals in North Syria between 02/12/2020 and 02/03/2021. 536 women included in our study. Our questionnaire, which was written in Arabic to assess knowledge, opinions and attitudes toward milk donation and milk banks, was administered to participants during face-to-face interviews. Results: All participants were female and Muslim, with a mean age of 29.79∓7.69 years. 47.2% of the participants agreed that a milk bank should be established, while 37.5% of the participants were against it. 81.3% women favored establishing a milk bank said that they would use the milk bank if they could not breastfeed (p=0.000). 49.4% were against establishing milk banks due to religious inconvenience. 41.5% of participants who favored establishing a milk bank and 14.4% of those who were against it indicated that the facility would have a positive impact on them under the guarantee of Turkey (p=0.000). Conclusion: Due to religious views in Muslim societies, there is a negative attitude toward milk banks. Therefore, establishing robust registration systems, involving religious leaders in the process, providing accurate information, and educating the society will raise awareness and change the negative view.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Konuralp Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 769
Atıf : 1.230
2023 Impact/Etki : 0.006
Konuralp Tıp Dergisi