Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
DENTAL EROZYONUN ETİYOLOJİSİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI
2014
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Dental erozyon bakteriyel bir etken olmaksızın kimyasal olaylar sonucunda asidin etkisiyle meydana gelen diş sert doku kaybı olarak tanımlanmaktadır. Erozyonun etiyolojisinde iç ve dış kaynaklı olmak üzere birçok etken rol oynamaktadır. Etiyolojinin ortadan kaldırılması erozyonun durdurulmasında önemli rol oynamaktadır. Fakat bunlar mümkün olmadığında florid içerikli vernik, CPP-ACP (kazein fosfopeptit-amorf kalsiyum fosfat kremleri, diş macunu, yüksek florid içeren ağız solüsyonları, lazer ve flor jeli uygulaması gibi koruyucu tedavi yaklaşımları ile diş dokusu güçlendirilebilir. İleri eroziv aşınmalarda restoratif materyal olarak geleneksel tipte cam iyonomer simanlar, rezin modifiye cam iyonomer simanlar, poliasit modifiye kompozit rezinler (kompomer) ve kompozit rezin materyaller tercih edilmektedir. Aşırı ilerlemiş eroziv aşınmalarda ise laminate veneer uygulamaları, kron ya da köprü yapılması gibi restoratif yaklaşımlar tedavi seçeneği olarak değerlendirilebilir. Bu derlemede dental erozyonun etiyolojik faktörleri ve tedavi yöntemleri sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences