Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 8
GÖÇ KRİZİNİN, BREXIT KARARINA VE AVRUPA BİRLİĞİ’NİN GELECEĞİNE MUHTEMEL ETKİLERİ
2017
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Avrupa Birliği’nin halihazırdaki en önemli sorunlarından olan göç krizinin Birleşik Krallık’ta yapılan Avrupa Birliği’nden ayrılma referandumuna ve Avrupa Birliği’nin geleceğine olan yansımaları incelenmiştir. Arap Baharı sonrasında Suriye’de ortaya çıkan iç savaş sonrasında başlayan göç krizi ve dünya genelinde yaşanan göçmen sorunu 2000 ve 2015 yıllarına ait istatistikler karşılaştırılarak değerlendirilmiş, incelenen yıllarda en çok göç veren ve en çok göç alan ülkeler belirlenmiş ve 2015 yılında en fazla göçmene Avrupa Kıtasının ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmıştır. Elde edilen değerler ışığında küresel krizin ekonomik ve siyasi etkileriyle mücadele eden Avrupa Birliği’nin ev sahipliği yaptığı göçmen ve mültecilerin 2016 yılında Birleşik Krallık’ta yapılan Avrupa Birliği’nden ayrılma referandumuna etkileri incelendiğinde, Birleşik Krallık’ın Avrupa Kıtasında Almanya’dan sonra en fazla göçmene ev sahipliği yaptığı, artan göçmen rakamları sonucunda işçi ücretlerinin düştüğü ve işsizlik oranlarının arttığı, Birleşik Krallık’ta yapılan referandumdan ayrılık kararı çıkmasının diğer Avrupa Birliği ülkelerine de cesaret verdiği, muhalefet partilerinin mevcut hükümetlere referandum kararı alınması konusunda baskı yaptığı, yapılan bu politika sayesinde oylarının arttığı ve önümüzdeki günlerde de Avrupa Birliği’nden ayrılma amacıyla yapılacak yeni referandumların Avrupa Birliği’nin yakın geleceği için en büyük tehdit olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The potential effects of the immigration crisis, the Brexit decision and the future of the European Union
2017
Yazar:  
Özet:

This study examined the reflections of the immigration crisis, which is one of the most important issues of the European Union at present, on the Brexit referendum in the United Kingdom and on the future of the European Union. The immigration crisis that began after the Arab Spring in Syria and the worldwide immigration problem were assessed by comparing the statistics of 2000 and 2015, the countries with the most migrants and the most migrants were identified in the study years, and the European continent was the home of the most migrants in 2015. In light of the achieved values, when the impact of migrants and refugees hosted by the European Union, fighting the economic and political impacts of the global crisis, was examined on the Brexit referendum held in the United Kingdom in 2016, the United Kingdom hosted the most migrants on the European continent after Germany, the increased number of migrants resulted in the lowest wages of workers and the increased unemployment rates, the Brexit decision made in the United Kingdom also encouraged the other EU countries, the opposition parties pushed the current governments to take a referendum decision, and the major threat to the European Union in the past was the major threat to the European Union.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.800
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi