Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 7
THE ANALYSIS OF THE RELATIONSHIP BETWEEN ANGER EXPRESSION AND EMPATHIC DISPOSITIONS OF TURKISH YOUNG NATIONAL WRESTLING TEAM PLAYERS
2014
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; genç güreşçilerin öfke düzeyleri ve empatik eğilimlerinin tespit edilmesi ve Türkiye genç güreş milli takımı sporcularının öfke düzeyleri ile empatik eğilimleri arasındaki ilişkinin belirlenmesidir. Bu çalışma yaş ortalamaları 17 ile 20 19,0±0.82 arasında değişen 46 adet genç güreş milli takım sporcusu üzerine yapılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak; Davis 1980 tarafından geliştirilen ve Türkçe uyarlaması Engeler 2005 tarafından yapılan Kişiler Arası Tepkisellik İndeksi ve Spielberger 1988 tarafından geliştirilip Özer 1994 tarafından Türkçe uyarlaması yapılan Sürekli Öfke ve Öfke Tarzı Ölçeği kullanılmıştır. İstatistiksel analizlere geçmeden önce ölçeklerden elde edilen puanların normal dağılım gösterip göstermediği test etmek amacıyla yapılan Kolmogorov-Smirnov ve Shapiro-Wilk testleri sonucunda gözlem değerlerinin normal dağılım göstermediği anlaşılmıştır. Dağılımın normal olmamasından dolayı nonparametrik korelasyon testlerinden Spearman Korelasyon testi uygulanmıştır. Elde edilen verilerin istatistiksel çözümleri Portable IBM SPSS Statistics v19 programından yararlanılarak yapılmıştır. Kişiler Arası Tepkisellik İndeksi ve Sürekli Öfke ve Öfke Tarzı ölçeklerinden elde edilen puan ortalamalarının minimum ve maksimum değerleri tabloda gösterilmiştir. Sonuç olarak; analiz sonuçları Türkiye genç güreş milli takımı sporcularının öfke düzeyleri ile empatik eğilimleri arasında anlamlı bir ilişkinin p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.453
2023 Impact/Etki : 0.324
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi