Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Güç Sisteminde Oluşan Harmonik ile Ara Harmoniklerin Modellenmesi ve Simülasyonu
2022
Dergi:  
EMO Bilimsel Dergi
Yazar:  
Özet:

Elektrik tesislerinin güvenli olarak çalışmasında, tesisin tasarımında ve işletiminde güç kalitesini etkileyen parametrelerin dikkate alınması gerekir. Bu parametrelerden biri de nonlineer özellikli elemanların oluşturduğu harmonik ve ara harmoniklerdir. Güç sisteminde oluşan harmonik ve ara harmonikler, güç kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir. Bu araştırmada, güç sisteminde oluşan harmonik ve ara harmoniklerin etkilerinin tespiti için MATLAB/Simulink programı yardımıyla farklı nonlineer yüklere karşı seri aktif güç filtresi modellenip simülasyon yapılmıştır. Nonlineer yükleri olan güç sistemindeki harmoniğin filtre yapılmadan önce ve filtre yapıldıktan sonra elde edilen sonuçlar analiz edilmiştir. Yapılan analizde, seri aktif güç filtresi kullanıldıktan sonra 3. harmonik için % 5.11 olan harmonik bozulmanın % 0.09’a düştüğü ve 3.5 ara harmonik için % 4.16 olan harmonik bozulmanın % 0.17’e düştüğü tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Modeling and simulation of Harmonic and Inter-Harmonic in the Power System
2022
Yazar:  
Özet:

The parameters that affect the power quality in the installation’s design and operation should be taken into account in the safe operation of electrical installations. One of these parameters is the harmonic and inter-harmonic elements created by nonlinear characteristics. The harmonic and inter-harmonic formed in the power system significantly affects the quality of power. In this study, a series of active power filters were modeled and simulated against different nonlinear loads with the help of the MATLAB/Simulink program to identify the effects of harmonic and intermediate harmonics formed in the power system. The results of harmony in the power system with nonlinear loads were analyzed before and after filtering. In the analysis, after the use of the serial active power filter, the Harmonic 3 is 5%. The harmonic disorder of 11 was found to decline to 0.09%, and the harmonic disorder of 4.16% for 3.5 intersection to 0.17%.

Anahtar Kelimeler:

Modeling and Simulation Of Harmonic and Interharmonics In The Power System
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








EMO Bilimsel Dergi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 147
2023 Impact/Etki : 0.222
EMO Bilimsel Dergi