Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 16
Economic and Socio-Cultural Importance of Edible Wild Species
2017
Dergi:  
ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyada her mal ve hizmetin ekonomik bir önemi vardır ve bu önem çoğu zaman ona biçilen değerle ölçülmektedir. Bu ölçü genellikle parasal olarak ifade edilmesine rağmen birçok hizmet ve kaynağın parayla ifade edilmesi oldukça zordur. Bunlardan biri de biyoçeşitlilik ve sunduğu hizmetlerdir. Biyoçeşitlilik gibi tüm sınırlı kaynaklardan sürdürülebilir maksimum faydanın sağlanması için ekonomik değerinin bilinmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Biyolojik çeşitliliğin ekonomik değerinin bilinmesi, sürdürülebilir kullanımının sağlanmasının yanı sıra sürdürülebilir kalkınma açısından önem taşımaktadır. Sürdürülebilir kullanım, “biyolojik çeşitlilik unsurlarının, uzun dönemde biyolojik çeşitliliğin azalmasına yol açmayacak şekilde ve oranda kullanımı ve böylece biyolojik çeşitliliğin bugünkü ve gelecekteki nesillerin ihtiyaçlarını ve özlemlerini karşılama potansiyelini muhafaza etmesi anlamındadır”, şeklinde tanımlanmaktadır. Biyoçeşitliliği ekonomik açıdan değerlendirebilmek için öncelikle sağladığı faydaları, bizlere sunduğu mal ve hizmetleri çeşitlendirmek ve her biri için ayrı ayrı ekonomik değerlendirme yapmak gereklidir. Yenilebilir yabani türler, biyolojik çeşitliliğin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Diğer türlerin sunduğu hizmetlerin yanı sıra insan beslenmesine de katkı sağlamaktadırlar. Özellikle kırsal alanda yaşayan halkın kolay ulaşılabilir, düşük maliyetli gıdaları arasında yer almaktadır. Tüketimleri yetiştikleri yöredeki toplumun sosyal ve kültürel yapısına göre şekillenmektedir. Arz ve talep miktarı ve ekonomik değeri bilinmeyen bir ürün için sürdürülebilir kullanım ve kalkınma stratejileri belirlemek yanlış uygulamalara sebep olabilecektir. Bu nedenle; ekonomik ve sosyo-kültürel araştırmaların arttırılmasına ve özellikle cinsiyete duyarlı değer zinciri analizlerin yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 503
Atıf : 1.957
ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi