Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Türkiye’de Osmiini Tribüsüne Giren Arı Türleri (Hymenoptera: Megachilidae)’nin Dağılışları, Kontrol Listesi ve Zoocoğrafik Özellikleri
2013
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; Türkiye’nin hemen her yöresinden, özellikle de Doğu Anadolu Bölgesi’nden 1960’lı yıllardan bu yana toplanan 1600 civarındaki arı örneği değerlendirilmiştir. Daha önceki tespitlerle birlikte Heriades, Stenoheriades, Hofferia ve Hoplitis cinslerine ait 103 tür ve 2 alttür belirlenmiştir. Bu türlerden, Hoplitis (Anthocopa) saxialis (Zanden, 1994) Türkiye ve Asya Kıtası için, H. (Hoplitis) manicata (Morice, 1901), H. (H.) pici (Friese, 1899) ve H. (Micreriades) mazzuccoi ise Doğu Anadolu Bölgesi için yeni kayıt durumundadır. Hoplitis manicata ve H. pici türleri için Erzurum, H. mazzuccoi için ise Bitlis doğuda yayılım gösterdikleri son lokasyonlardır. Listelenen türlerin çoğu için yeni yayılma alanları eklenmiş ve ziyaret ettikleri bitki türleri verilmiştir. Zoocoğrafik yönden bakıldığında; bulunan türler, değişik korolojik kategorilerden oluşmakta ise de genelde Akdeniz Havzası’nda yoğunlaştıkları görülmektedir. Ayrıca Anadolu’daki türlerin yaklaşık %60’ı Avrupa ile ilgili, %40’ı Asya türleri, 13 tür de üç kıtada da bulunmaktadır. Mevcut bilgiler doğrultusunda 18 tür ve alttürün Anadolu için endemik oldukları dikkati çekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.194
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi