Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 42
 İndirme 18
ÇOCUK KIYAFETLERİ ÜZERİNDEN GÜNDELİK HAYATIN İNŞASI: CİNSİYETLENDİRME ÜZERİNE NİTEL BİR ÇALIŞMA
2021
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

        Cinsiyetin bir inşa süreci olduğu kabul edildiğinde, gündelik hayatın akışkanlığı içerisinde birçok toplumsal alanın onun yeniden üretildiği önermesi için destekleyici bir önerme olarak kullanılabileceğini görülmektedir. Bu bağlamdan hareket edildiğinde toplumsal ilişkiler, sosyal çevre ve aidiyetlikler gibi birçok alt başlığı toplumsal cinsiyet tartışmalarına, toplumsal yeniden üretim ve kimlik inşası olarak dâhil etmek mümkündür. Bu çalışmada cinsiyet (sex) ve toplumsal cinsiyet (gender) olguları üzerinden hareketle bebek/çocuk kıyafetlerindeki renkler, figürler, şekiller, semboller gibi göstergeler, güncel bebek kıyafetleri mağazalarından seçilmiş 40 adet fotoğraf seçilmiş, fotoğraf desteğiyle 4 çift ve 6 anne-baba ile ayrı ayrı mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Katılımcılar seçilirken 0-5 yaş arası bebeği olanlar tercih edilmiştir. 4 çiftin aynı anda ve 6 çiftin ise ayrı ayrı 40 görsel hakkında 5 soru üzerinden değerlendirme yapması istenmiştir. Sorular “toplumsal cinsiyetin gündelik hayat içerisinde nasıl inşa edildiği” üst başlığında “sosyal ilişkiler”, “ailenin sosyal sermayesi” ve “çevresel faktörler” alt başlığında kodlanmıştır. Bu çerçevede ebeveynlerin kıyafetlere atfettikleri anlamlandırmalar, bir terzi ve çocuk gelişimci uzman gözüyle gündelik hayattaki karşılıkları ilişkilendirilmiştir. Çalışmanın nihai hedefi, görüşmeler neticesinde çocuk kıyafetleri üzerinde görülen kalıplaşmış cinsiyet algısının aileleri nasıl etkilediği konusuna değinilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Children's Day-to-Day Life Building: A Nitle Movement on Sexuality
2021
Yazar:  
Özet:

When gender is considered a building process, it appears that in the fluency of daily life many social spaces can be used as a supporting suggestion for the proposal that it is re-produced. When moving from this context, many subtitles such as social relations, social environment and affiliations can be included in social gender discussions, as social re-production and identity building. In this study, by moving through the facts of gender (sex) and social gender (gender), indicators such as colors, figures, shapes, symbols in baby/child clothes, 40 photographs selected from current baby clothes stores were selected, with photo support 4 couples and 6 separate interviews with parents were carried out. The participants were selected with children between 0 and 5 years of age. 4 couples were asked to evaluate at the same time, and 6 couples were asked to evaluate at 5 questions on 40 visual images separately. Questions coded in the top "How social gender is built in daily life" in the subtitle "Social relationships", "Family social capital" and "Environmental factors". In this framework, the concepts that parents assign to clothes are associated with the responsibilities in daily life as a child development specialist. The final goal of the study was to point out how the modeled gender perception seen on the children’s clothes as a result of the conversations affected families.

The Construction Of Everyday Life On Children’s Clothes: A Qualitative Study On Sexualization
2021
Yazar:  
Özet:

When it is assumed that gender is a construction process, it can be seen that many social areas can be used in the flow of daily life as a supportive proposition for the postulate of its reproduction.In this context, it is possible to include many subheadings such as social relations, social environment and belongingness in social gender debates as social reproduction and identity construction.In this study with reference to phenomena sex and gender, indicators such as colors, figures, shapes, symbols in baby / children's clothes and 40 photographs from current baby clothing stores have been selected and interviews have been conducted respectively with 4 couples and 6 parents with the support of photographs.Participants having babies between the ages of 0-5 have been preferred. 4 pairs at the same time and 6 pairs seperately have been asked to evaluate 40 visuals through 5 questions.The questions have been coded as “social relations” under the main heading “how gender is built in everyday life” and under the subheadings “social capital of the family” and “environmental factors”.In this context, the meanings attributed by the parents to the clothes have been associated with  their equivalents in daily life by a tailor and a child development expert. The ultimate goal of the study is to address the issue of how stereotyped gender perceptions on children's clothing affect families.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 581
Atıf : 4.037
2023 Impact/Etki : 0.358
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi