Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 4
Rino-Orbita-Serebral Mukormikozlu Bir Olgu
2012
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Rhino-Orbito-Cerebral Mucormycosis: A Case Report ÖZET   Mukormikozis kötü kontrollü diabetes mellitus olgularında ve genellikle immünsuprese kişilerde görülen, hızlı ilerle- yen ve fatal seyreden fırsatçı bir enfeksiyondur. Erken tanı ve tedavi önemlidir. Tedavi altta yatan nedenlerin düzeltil- mesi, cerrahi debridman ve uygun antifungal ilaçlar ile yapılır. Bu yazıda diyabetik ketoasidoz tablosu ile başvuran, izleminde ateş, başağrısı ve egzoftalmus gelişen rinorbitoserebral mukormikozlu bir olgu sunulmuştur. Hasta cerrahi debridman ile beraber amfoterisin B ve sonrasında posakonazol ile tedavi edilmiştir. (Gazi Med J 2012; 23: 148-50) Anahtar Sözcükler: Mukormikoz, diabetes mellitus, posakonazol   ABSTRACT   Mucormycosis is an opportunistic infection with an acute onset, aggressive and often fatal course, especially seen in poorly controlled diabetic patients and in immunocompromised patients. Early diagnosis and treatment are very important. Treatment of the underlying predisposing factors in addition to the aggressive surgical debridement of infected tissues and appropriate antifungal therapy are recommended. Here, we report on a patient with diabetic ketoacidosis and rhino-orbito-cerebral mucormycosis who presented with fever, headache and exophthalmos. The patient was treated with surgical debridement, amphotericin B and posaconazole. (Gazi Med J 2012; 23: 148-50)   Key Words: Mucormycosis, diabetes mellitus, posaconazole

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 525
Gazi Medical Journal