Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN İLAHİYAT KAVRAMINA İLİŞKİN METAFORİK ALGILARI
2021
Dergi:  
EKEV Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ilahiyat kavramını nasıl kavramsallaştırdıklarını ve algıladıklarını metaforlar aracılığı ile belirlemektir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden fenomonolojik desen, çalışma grubunun belirlenmesinde ise amaçlı örnekleme tekniği kullanılmıştır. Araştırmada 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören toplam 236 üniversite öğrencisi yer almıştır. İlahiyat Fakültesi öğrencilerine metafor cümlesi online olarak gönderilmiştir. Verilerin analizinde “içerik analizi” tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından en fazla “Eğitici ve bilgilendirici olması” ve “Huzur veriyor olması” kategorilerinde metafor üretilmiştir. Çalışmada ulaşılan en önemli sonuç, öğrencilerin “ilahiyat” kavramını “İslâm Dini” ile neredeyse özdeşleştirdikleridir. Üretilen metaforların büyük bir oranı, İslam dinine ait olabilecek kavram ve anlamlar içermektedir. Bunun en büyük sebebi ise, İlahiyat Fakültelerinde verilen eğitimde, ağırlıklı olarak İslam dinine ait derslerin okutulmuş olması diye düşünülmektedir. İlahiyat Fakültesi öğrencileri, ilahiyat kavramına dair zihinlerinde var olan düşüncelerini metafor olarak ifade ettiklerinde, oluşturulan kategorilerde, ilahiyat kavramıyla İslâm dini kavramı büyük bir oranda özdeş kabul edildiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






EKEV Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

EKEV Akademi Dergisi