Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
TOPLUMUN ÖĞRETMEN VE OKULA BAKIŞINDAKİ DEĞİŞİM; TESPİTLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2024
Dergi:  
KARADENİZ - BLACK SEA – ЧЕРНОЕ МОРЕ
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada toplumun bakış açısına göre öğretmen ve okul kavramları çözümlenmeye çalışılmıştır. Konu ile ilgili literatür taraması yapılmış ve bilimsel çalışmalarda ortaya konulan sonuçlardan bir sentez oluşturulmuştur. Öğretmen ve okula toplumun bakış açısına etki eden faktörler incelenmiş, zaman içerisinde azalmaya yüz tutan toplum ilgisinin tekrar kazanılması için neler yapılması gerektiğine dair öneriler sunulmuştur. Geçmişte toplum katmanları arasında müstesna bir yere sahip olan öğretmenlik mesleğinin ve bu mesleğin icra edildiği mekânlar olan okulların günümüzde eski değerini yitirmesinin nedenleri alan yazında yapılan incelemelerle anlaşılmaya çalışılmıştır. Çalışmalar, konu ile ilgili yazılmış kitaplar, yayımlanmış makaleler, yapılmış araştırmaların verileri ışığında yürütülmüştür. Başta okul, öğretmen, algı kavramları açıklanmaya çalışılmış daha sonra toplum ile okul ve öğretmen ilişkisi ile kültürün bu ilişkilere etkisi irdelenmiş, • Toplumun değer yargılarının öğretmen ve okul algısına etkisi nedir? • Okul ve Öğretmen algısında eğitim seviyeleri arasında farklılık var mıdır? • Toplumdaki okul ve öğretmen algısının değişiminde cinsiyet, ekonomik durum, sosyal statü, yerleşim yeri vb. unsurların etkisi var mıdır? • Algıdaki değişim hangi yönde gelişmektedir? • Okul ve öğretmen algısının değişiminde kitle iletişim araçlarının etkisi nedir? • Olumsuz algı gelişmesinde okul yönetimlerinin ve öğretmen tutum ve davranışlarının etkisi nedir? Sorularına cevap aranmıştır. Toplumun okul ve öğretmene bakışında meydana gelen ve genel olarak olumsuz yönde gelişen değişim öğretmenler ve okul idaresinin tutumları, basın yayın kuruluşlarının yaptığı yayınlar, kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması vb. yönlerden incelenmiştir. Toplumun okul ve öğretmen algısındaki değişim, bu değişimin sebepleri ve eğitime yansımaları konusunda bir analiz yapılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Changes In Society's View Of Teachers and Schools; Findings and Solution Suggestions
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, the concepts of teacher and school were analyzed from the perspective of the society. A literature review was conducted on the subject, and a synthesis was created from the results of scientific studies. The factors affecting the public's perception of teachers and schools have been analyzed, and suggestions have been made on what needs to be done to regain the public's interest, which has been declining over time. The reasons why the teaching profession, which had an exceptional place among the layers of society in the past, and the schools, which are the places where this profession is practiced, have lost their former value today have been trying to be understood by examining the literature. The studies were carried out in the light of books written on the subject, published articles, and the data of the research conducted. At first, the concepts of school, teacher and perception were tried to be explained, then the relationship between society, school and teacher and the effect of culture on these relationships were examined, • What is the effect of society's value judgments on the perception of teachers and schools? • Is there a difference between education levels in the perception of school and teacher? • Do factors such as gender, economic status, social status, settlement, etc., have an effect on the change in the perception of schools and teachers in society? • In which direction does the change in perception develop? • What is the effect of mass media on the change in the perception of schools and teachers? • What is the effect of school administrations and teacher attitudes and behaviors on the development of negative perceptions? Answers to these questions were sought. The change in society's perception of schools and teachers, which has generally developed in a negative direction, has been examined in terms of the attitudes of teachers and school administrators, the publications of media organizations, the spread of mass media, etc. An analysis has been tried to be made on the change in society's perception of schools and teachers, the reasons for this change and its reflections on education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












KARADENİZ - BLACK SEA – ЧЕРНОЕ МОРЕ

Alan :   Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.020
Atıf : 2.120
Quarter
Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q2
33/89

Filoloji Temel Alanı
Q2
29/84

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
269/520

KARADENİZ - BLACK SEA – ЧЕРНОЕ МОРЕ