Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Bakteriyel vajinoz ve tedavisinin cinsel fonksiyonlar üzerine etkileri: Bir kesitsel anket çalışması
2019
Dergi:  
Archives of Clinical and Experimental Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kadınlarda en sık görülen vajinal enfeksiyon olan bakteriyel vajinozun ve tedavisinin cinsel fonksiyonlara olan etkilerini araştırmak. Yöntemler: Ocak 2018-Ocak 2019 tarihleri arasında jinekoloji polikliniğimizde kültür sonuçlarına dayanarak bakteri vajinoz tanısı alan hastalar bu gözlemsel anket çalışmasına dahil edildi. Eşlik eden bir hastalığı olan ve muhtemelen cinsel işlev bozukluğu olan hastalar ile bakteriyel vajinoz dışındaki vajinit etiyolojisi olanlar çalışma dışı bırakıldı. Hastalara bakteri vajinoz teşhisi sırasında ve tedaviden 1 ay sonra Kadın Cinsel İşlev İndeksi (FSFI) anketi uygulandı. Bulgular: Çalışma kriterlerini karşılayan 75 hasta çalışmaya dahil edildi. FSFI skorlarının karşılaştırılmasında tedavi sonrası orgasm, ağrı skorları ve toplam FSFI skorlarında istatistiksel olarak anlamlı düzelme saptandı (p<0,001). Ancak, tedavi öncesi ve sonrasında cinsel istek, uyarılma, kayganlık ve genel memnuniyet skorlarında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmadı (hepsi için p>0,05). Sonuç: Bakteriyel vajinozlu hastalarda cinsel işlev bozukluğunun daha yaygın olduğu ve tedaviyle bazı cinsel işlevlerde düzelme olduğu tespit edildi.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Bacterial Vaginosis and Its Treatment On Sexual Functions: A Cross-sectional Questionnaire Study
2019
Yazar:  
Özet:

Aim: To investigate the effects of bacterial vaginosis, which is the most frequent vaginal infection in women, and its treatment on sexual functions. Methods: Patients who had applied to our gynecology outpatient clinic with bacterial vaginosis based on the culture results were included in this observational questionnaire study. Patients with an accompanying disease possibly resulting in sexual dysfunction and those with vaginitis etiology other than bacterial vaginosis were excluded from the study. Patients were asked to fill the Female Sexual Function Index (FSFI) during the diagnosis of bacterial vaginosis and 1 month later than the treatment. Results: Seventy-two patients who had applied to our outpatient clinic between January 2018 and January 2019 and who met the study criteria were included in this study. Statistically significant improvement was found in post-treatment orgasm and pain scores and in total FSFI scores of the patients upon comparison of FSFI scores of patients before and after the treatment (p<0.001). However, no statistically significant differences were found in sexual desire, arousal, lubricity and general satisfaction scores before and after the treatment (p>0.05 for all). Conclusion: It was found that sexual dysfunction was more common in patients with bacterial vaginosis and improvement was seen in some sexual functions with treatment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Archives of Clinical and Experimental Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 198
Atıf : 10
Archives of Clinical and Experimental Medicine