Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 22
 İndirme 5
İletişim Programlarının Kimliği: Üniversiteler ve Alanlar Arası Akademik Hareketlilik
2021
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study investigates the academic identity of communications programs in Turkey by comparing faculty members’ current institutional affiliations, their alma maters, and their fields of doctoral study. It analyzes the fields of study and institutional mobility of all faculty members working in communications programs at Turkish universities to assess the degree of academic inbreeding as well as interdisciplinary employment in these programs. We obtained the data for our study through the academic search engine of Turkey’s Council of Higher Education (CoHE). We then used quantitative content analysis to analyze the personal data of 1,173 faculty members (598 assistant professors, 262 associate professors, and 313 full professors) working in communications programs across sixty-seven universities. The results show that communications programs at Turkish universities are predominately staffed by graduates of faculties established before 1992 (Istanbul, Marmara, Anadolu, Ankara, Ege, Selçuk, and Gazi), though those at younger universities and private universities have a relatively greater share of graduates from newer programs. While only 29 percent of faculty members in these newer programs currently work at the university where they obtained their doctoral degree, this rate was much higher (between 67 and 88 percent) in older communications programs at universities established before 1992, from which we conclude that older programs are somewhat closed to those with degrees from other universities. As for fields of study, four-fifths of faculty members working in communications programs in Turkey have a PhD in the field of communications. This proportion was highest in younger universities, from which we conclude that newer programs are somewhat closed to graduates from outside the field of communications. 

Anahtar Kelimeler:

Identity Of Degree Programs In Communications: Academic Mobility Between Universities and Fields Of Study
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi İlef Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 155
Atıf : 545
2023 Impact/Etki : 0.105
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi