Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
OKUL AİLE İŞ BİRLİĞİNE YÖNELİK OKUL YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ
2023
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada okul yöneticilerinin okul aile işbirliğine dair görüşleri, ailelerden beklentileri, okul kaynaklı eksiklikler, okul aile birliğine ilişkin düşünceleri, yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözülmesine yönelik öneriler araştırılmıştır. Çalışma 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Bursa İlinde yer alan Temek Eğitim kurumlarından tespit edilmiş 20 okul yöneticisiyle yürütülmüştür. Araştırmada veriler 8 sorudan oluşan görüşme formu ile elde edilmiştir. Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucuna göre okul-aile iş birliğinin istenilen seviyede olmadığı, devamlı ve kapsamlı veli katılım çalışmalarının yapılmadığı, karşılıklı olarak her iki tarafın sağlıklı iletişimi ile okul aile iş birliğini geliştireceği sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca okul-aile iş birliğindeki problemlerin en etkili çözüm yolunun her iki tarafın bire bir ve yüz yüze iletişimde bulunması gerektiği sonucuna varılmıştır. Bu doğrultuda okulları ailelere özümsetme ve sahiplendirme hedefi önemlidir. Araştırma sonucunda, aileleri döngüye dahil edecek ve sahiplenmeyi destekleyecek faaliyetlerin detaylı biçimde araştırılması önerisinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Meetings of the School Managers to the Working Association
2023
Yazar:  
Özet:

This study examined the views of school managers on school family cooperation, expectations from families, school-based deficiencies, thoughts on school family unity, the problems that are facing and suggestions for the solution of these problems. The study was conducted with 20 school managers identified from the Temek Education institutions located in the province of Bursa in the 2021-2022 educational year. The data were obtained in an interview form consisting of eight questions. The data obtained was analyzed using the visual analysis method. According to the study, the school-family cooperation is not at the desired level, there is no continuous and comprehensive participation work done, the mutual communication of both sides and the school-family cooperation will be developed. It is also concluded that the most effective way to solve problems in school-family cooperation should be both sides in one-to-face communication. In this regard, the objective of adopting and possessing the schools to the families is important. The research has suggested a detailed study of the activities that will include families in the cycle and support ownership.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.167
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi