Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Süt İneklerinde Meme Başı Stenozislerinin Endoskopi (Theloresektoskopi) İle Tanı ve Tedavisi
2016
Dergi:  
Van Veterinary Journal
Yazar:  
Özet:

Meme başı stenozisleri, meme başından süt çıkışını güçleştiren ya da tamamıyla engelleyen, meme başının iç mukozasında meydana gelen patolojik oluşumlardır. Bu çalışmanın amacını da, süt ineklerinde meme başı stenozislerinin endoskopi (Theloresektoskopi) ile tanı ve tedavisioluşturdu. Çalışma materyalini farklı ırklardan 18 süt ineğine ait, süt çıkışı bozukluğu olan, 18 meme başı oluşturdu. Tüm meme başları, mukoza lezyonları açısından endoskopi ile incelendi. Meme başındaki lezyonların lokalizasyon, büyüklük ve yayılımları endoskopi ile tam olarak belirlenebildi. Stenozislere neden olan meme başı lezyonları, endoskopik minimal invasiv şirurji ile uzaklaştırıldı. Theloresektoskopi ile tedavi edilen hayvanlar operasyondan 10 gün sonra sorunsuz olarak sağılabildi. Sonuç olarak; Theloresektoskopi’nin süt ineklerinde meme başı stenozislerinin tanı ve tedavisinde modern ve başarılı bir metot olduğu kanısına varıldı. Metodun dezavantajı ise, Theloresektoskopi cihazının şu an için pahalı oluşudur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Van Veterinary Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 91
Atıf : 10
Van Veterinary Journal