Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Influencer Annelerin Instagram Yaşam Biçimi Sunuşlarının Ev ve İş Hayatı İlişkisi Bağlamında İncelenmesi
2023
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde sosyal medyayla –aktif iş hayatı olan ya da olmayan- annelerin yeni bir iş alanında varlık gösterdikleri gözlemlenmektedir. Bu çalışmada ‘influencer’ annelerin Instagram hesapları ev-iş arasında kurdukları bağa odaklanılarak, netrografik ve tematik analiz yöntemleriyle, çocuk, aile, iş yaşamı, marka tanıtımı, moda-güzellik, sağlıklı beslenme ve dekorasyon olmak üzere 7 tema başlığında incelenmiştir. Araştırmanın süresi 01.06-01.11.2022 olarak belirlenmiştir. Çalışmanın evrenini Instagram ve You Tube’da içerik üreten anneler oluşturmaktadır. Örneklemi ise takipçi sayısı referans alınarak, amaçlı örneklem yöntemiyle belirlenen 6 influencer anne (3’ü instagram da, 3’ü geleneksel ünlü) oluşturmuştur. Annelerin sosyal medyada yansıttıkları yaşam biçimlerinin sunulmasının amaçlandığı araştırma sonunda Instagram annelerinin paylaşımlarının çocuk, aile, moda, beslenme, güzellik ve işbirliği temalarında farklı oranlarda yoğunluğa sahip olduğu, geleneksel medyada da tanınan annelerin sosyal medyada iş yaşamlarına dair de paylaşımlar yapıldığı verisi elde edilmiştir. 6 influencer annenin aile, çocuk, bireysel ve iş birliği konularında ortak kullanımı olduğu dekorasyon, beslenme, iş yaşamı, moda konularında farklı kullanımlara gittikleri sonucuna ulaşılmıştır. İncelenmiş olan Influencer annelerin sosyal medya yoluyla oluşturdukları iş imkanlarının aile ve işe hayatları arasında anlamlı bir denge kurmalarına ön ayak olmuş olduğu düşünülmekle birlikte sosyal medyanın iş ve ev dilemmasında kadınlar için kolaylaştırıcı bir yeni meslek mecrası olarak değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation Of Influencer Mothers' Instagram Lifestyle Presentations In The Context Of Home and Work Life
2023
Yazar:  
Özet:

Today, it is observed that mothers with social media –with or without an active business life- have a presence in a new business area. In this study, Instagram accounts of 'influencer' mothers; Focusing on the bond they establish between home and work, it has been examined under 7 themes: child, family, business life, brand promotion, fashion-beauty, healthy eating and decoration, by means of netrographic and thematic analysis methods. The duration of the research was determined as 01.06-01.11.2022. The universe of the study consists of mothers who produce content on Instagram and You Tube. The sample consisted of 6 influencer mothers (3 on Instagram, 3 traditional celebrities) determined by purposive sampling method, with reference to the number of followers. At the end of the research, which aimed to present the lifestyles that mothers reflect on social media; Instagram mothers' shares; It has been obtained that the mothers, who are also known in the traditional media, have different levels of density in the themes of child, family, fashion, nutrition, beauty and cooperation, and that their work lives are shared on social media. 6 influencer mothers have common use in family, child, individual and cooperation issues; It has been concluded that they have different uses in decoration, nutrition, business life and fashion. Although it is thought that the job opportunities created by the examined influencer mothers through social media have led to a meaningful balance between their family and work lives, social media is considered as a facilitating new career channel for women in the work and home dilemma.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 2.972
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi