Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 275
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 1
Dorothea Elizabeth Orem’ in Öz –Bakım Teorisi’ne Göre Konjestif Kalp Yetersizliği Olan Hastanın Hemşirelik Bakım Planı
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hemşirelik kuram ve modellerinin hemşireliğin eğitim, yönetim, uygulama ve araştırma alanlarında kullanılması, bu alanlara kavramsal bir çerçeve sunarak temel oluşturmakta ve rehberlik etmektedir. Orem’in Öz Bakım Eksikliği Hemşirelik Kuramında, yaşamın sürekliliği için gerekli olan öz bakıma neden ihtiyaç duyulduğunu açıklar. Öz bakım, bireylerin yaşamlarını, sağlık ve iyilik durumlarını sürdürebilmeleri için kendilerine düşen görevleri yapmalarıdır. Orem’e göre hemşireliğin amacı; bireye kendi bireysel bakımını yapar hale gelinceye kadar yardımcı olmak ve en kısa zamanda kendi bireysel bakımını üstlenmesini sağlamaktır. Konjestif kalp yetmezliği (KKY), organizmanın metabolik ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli kardiyak debiyi  sağlayamaması durumudur.. Kalp yetmezliğinde hemşirelik bakımının amaçları; komplikasyonları önlemek, tedavinin etkilerini değerlendirmek, egzersiz toleransını arttırmak, hasta/aile eğitimidir. Bu olgu sunumunda “Konjestif Kalp Yetmezliği” tanısı ile koroner yoğun bakım ünitesinde izlenen hastanın Orem’in “Öz Bakım Teorisi’ne” göre öz bakım gereksinimlerinin belirlenip, kuramın her basamağına göre hemşirelik bakım planının sunulması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Dorothea Elizabeth Orem's Self-care Theory According to Conjugative Heart Failure Patient's Nursing Care Plan
2019
Yazar:  
Özet:

The use of nursing theory and models in the fields of education, management, application and research of nursing is the basis and guidance by providing a conceptual framework for these fields. Orem’s Care Deficiency In the Nursing Theory explains why self-care is needed for continuity of life. Care is that individuals do their duties to maintain their lives, health and well-being. According to Orem, the purpose of nursing is to assist the individual until he becomes his own individual care, and to ensure that he takes on his own individual care at the time of the assistant. Conjustive heart failure is a condition in which the body is unable to provide sufficient heart rate to meet its metabolic needs. The goals of nursing in heart failure are to prevent complications, evaluate the effects of treatment, increase exercise tolerance, educate the patient/family. In this presentation of the fact, the diagnosis of "conjestive heart failure" and the patient monitored in the coronary intensive care unit according to Orem's "care theory" determined the needs of self-care, and the aim of the presentation of the nursing care plan according to each stage of the theory.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 6.003
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi