Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Perşembe İlçesi’nde (Ordu) Yetiştirilen Bazı Yerel Armut (Pyrus communis L.) Çeşitlerinin Fenolojik ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
2023
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma, Ordu ili Perşembe merkez ilçe ve köylerinde 2 yıl süre ile yürütülmüştür. Yerel çeşitler arasından ticari önemi olabilecek 28 adeti detaylı incelenmiştir. Bu yerel çeşitlerin; meyve ağırlıkları 536.37 g(gonoray)- 26.23 g(kiraz armudu) ve meyve eni(çap) 80.49mm(limon 2)-38.04mm(kiraz armudu) olarak ölçülmüştür. Meyve eti sertliği 27.37 libre(bağ armudu)-13.90 libre(kara dalak), suda çözünebilir kuru madde %15.20(hacı cur)-%8.86(kırmızı yanak) ve titre edilebilir asitlik %0.22(bal armudu)-%.0.96(kiraz armudu) arasında bulunmuştur. Yerel armut çeşitlerinin, meyve et renkleri beyaz–krem ve beyaz arası , tekstürleri ise, kumsuz(göynü söbek ve kaba çörek) ile az kumlu ve kumlu yapıya sahip olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination of the phenological and pomological characteristics of some local poverty species (Pyrus communis L.) raised in the district (Army) on Thursday
2023
Yazar:  
Özet:

The research was carried out on Thursday in the central district and towns for two years. There are 28 varieties that can be of commercial importance. The fruit weights of these local varieties were measured at 536.37 g(gonoray)- 26.23 g(chiraz armudu) and fruit eni(diameter) 80.49mm(limon 2)-38.04mm(chiraz armudu). Fruit meat hardness was between 27.37 libre (link armudu)-13.90 libre (black wing), water-soluble dry substance 15.20% (corn cur) - 8.86% (red wing) and vibrable acidity 0.22% (bal armudu) - 0.96% (corn armudu). It has been found that local varieties, fruit meat colors are white-cream and white, and their texture has a little sandy and sandy structure with coastline (heaven shell and crude shell).

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.661
2023 Impact/Etki : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi