Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Sağlıklı Bireylerde Servikal Propriosepsiyonla İlişkili Faktörlerin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Ahi Evran Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, sağlıklı genç yetişkinlerde servikal bölge propriosepsiyon duyusu ile servikal bölge eklem hareket açıklığı ve postür arasında ilişki olup olmadığını araştırmak amacıyla yapıldı. Araçlar ve Yöntem: Bu çalışma, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda 98 sağlıklı genç yetişkin üzerinde yapıldı. Çalışmaya katılan bireylerin servikal propriosepsiyon duyuları 4 farklı pozisyonda (fleksiyon, ekstansiyon, sol rotasyon ve sağ rotasyon) Servikal Eklem Pozisyon Hata Testi ile değerlendirildi. Ayrıca çalışma katılımcılarının postürleri New York Postür analizi ile servikal bölge eklem hareket açıklığı değerleri ise manuel bir gonyometre ile değerlendirildi. Parametrelerin birbiri ile ilişkisi Pearson Korelasyon Analizi kullanılarak incelendi. Bulgular: Çalışmaya katılan bireylerin yaş ortalaması 20.85±1.68’di. Servikal bölge propriosepsiyon alt parametreleri değerleri ile New York Postür Analizi ve servikal bölge eklem hareket açıklığı alt parametreleri arasında herhangi bir istatistiksel anlamlı ilişki bulunmadı (hepsi için p>0.05). Sonuç: Servikal propriosepsiyonun postür ve servikal bölge eklem hareket açıklığı ile ilişkili olmadığı sonucuna ulaşıldı. Ancak servikal propriosepsiyon duyusunun, eklem hareket açıklığının ve postürün servikal bölge patolojisine sahip olanlarda incelenmesi gereğini düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Factors Related To Cervical Proprioception In Healthy Individuals
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was carried out to investigate whether there is a relationship between the sense of cervical region proprioception and cervical region joint range of motion and posture in healthy young adults. Materials and Methods: This study was conducted on 98 healthy young adults in Kırşehir Ahi Evran University School of Physical Therapy and Rehabilitation. The cervical proprioception senses of the individuals participating in the study were evaluated in 4 different positions (flexion, extension, left rotation and right rotation) using the Cervical Joint Position Error Test. In addition, the posture of the participants was evaluated using the New York Posture Analysis and the cervical region joint range of motion values were evaluated using a manual goniometer. The correlation between parameters was examined using Pearson’s correlation analysis. Results: The mean age of the individuals participating in the study was 20.85±1.68 years. No statistically significant correlation was found between the cervical region proprioception sub-parameters with the New York Posture Analysis and the cervical region joint range of motion sub-parameters (for all p>0.05). Conclusion: It was concluded that cervical proprioception was not associated with posture and cervical range of motion. However, we believe that cervical proprioception sense, range of motion and posture should be examined in patients with cervical region pathology.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ahi Evran Tıp Dergisi

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 59
Atıf : 1
Ahi Evran Tıp Dergisi