User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 4
INVESTIGATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN SEXUAL MYTHS AND PARENT ATTITUDES OF TURKISH WOMEN
2020
Journal:  
Nesne Psikoloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmanın amacı, 20-35 yaş arası kadınlardaki cinsel mitler ve anne baba tutumları arasındaki ilişkinin belirlenmesini içermektedir. Aşırı korumacı, tutarsız, baskıcı ve otoriter bir ebeveyne sahip olanlar, cinsiyetle ilgili konularda serbestçe soru soramazlar. Akranlardan veya dijital medyadan öğrendikleri yanlış bilgiler, cinsel mitlerin oluşumunu kolaylaştıracak ve önerilerle ilişkinin belirlenmesi önemlidir.Bu çalışmanın örneklemini 20-35 yaşları arasında rastgele seçilen 83 kadından oluşmaktadır. Araştırmada Sosyodemografik Veri Formu, Veli Tutum Ölçeği ve Cinsel Mitler Değerlendirme Formu uygulanmıştır. Ekonomik seviyeye ve eğitim seviyesine göre ölçek puanlarında farklılıklar olduğu tespit edilmiştir. Koruyucu istekli ebeveyn tutumlarının düzeyinin eğitim düzeyine göre değiştiği tespit edilmiştir. Cinsel mit düzeyleri ile demokratik ve otoriter ebeveyn tutumları arasında anlamsız bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Cinsel mit düzeyleri ile koruyucu istekçi ebeveyn tutumları arasında düşük düzeyde bir pozitif ilişki bulunmuştur. Araştırma sonucunda çeşitli önerilerde bulunulmuştur. bölümü bulgulara göre yeniden düzenlenmeli ya da bulgular amaç temelinde sunulabilmelidir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Nesne Psikoloji Dergisi

Journal Type :   other

Nesne Psikoloji Dergisi