Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Psychological evidences of surf: therapeutic effects and assistance demands
2021
Dergi:  
Motrivivência
Yazar:  
Özet:

Abstract The present work is characterized as a systematic review of studies that have used psychological measures to evaluate surf athletes and practitioners. Using the descriptors "Surf” AND “Psychology" and "Surf” AND “Sport" and after applying inclusion and exclusion criteria, was obtained a final sample of 28 articles. Diversified studies were found exploring different psychological aspects in this field, such gender issues, psychosocial processes, subjectivity development, therapeutic effects and psychological aspects concerning the competitive context. The results were discussed in specific categories, as those directly associated with the surf practice; works about the therapeutic potential triggered by the surfing practice; and also some evidences about some adverse effects, especially in the competition context. The evidences reinforce the need for psychological assistance to high-performance athletes to promotion and maintenance of the mental health, as well to improvements in surf performance. Author Biographies Débora Matias de Souza, Universidade Federal FluminenseCurso de Graduação em Psicologia Graduação em andamento no curso de Psicologia (UFF); Instituto de Ciências da Sociedade e Desenvolvimento Regional (ESR). 

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Motrivivência
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Motrivivência

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.095
Atıf : 10
Motrivivência