Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
Cruise industry in Greece: Possibilities and prospects
2019
Dergi:  
Journal of Ekonomi
Yazar:  
Özet:

The cruise industry is considered among the most rapidly growing alternative tourism sector worldwide, exhibiting rising demand trends over the last decades. In Greece, the origins of cruising go back to 1930s, at a time when the first Greek cruise firms introduced cruising routes in the Aegean Sea and the greater area of the Mediterranean basin. At present, the Greek cruise tourism can be considered as a significant participant in the broader East Mediterranean market. The objective of this paper is to examine whether there is a correlation, and in what extent, between the cruise passengers’ arrivals, the international airports’ arrivals and the GDP per capita for six Greek regions. For this purpose, data are collected from a range of official sources, including national accounts derived from the Hellenic Statistical Authority and the Bank of Greece, the Hellenic Ports Association and the Civil Aviation Authority and they are referred to the 2010-2016 period. Studying the statistical relationship between the three variables, we found mixed results among the examined Greek regions for the defined time intervals. Our empirical findings contribute to the existing literature by providing useful conclusions for the cruise industry’s impact on the Greek regions’ GDP growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Ekonomi

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Ekonomi