Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
GMDH sinir ağı kullanılarak elastomer tabakalar üzerinde küresel elastomerik yatağın maksimum gerilmesinin tahmini
2021
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası literatürde düzlemsel elastomerik yataklarla ilgili birçok çalışma dikkati çekerken, çok katmanlı olmasından ve tasarım zorluklarından dolayı küresel elastomerik yataklarla ilgili çok az çalışma bulunmaktadır. Elastomerik yataklar, tabakalara dik gelen yüklere karşı rijitken tabakalara paralel gelen yüklere karşı esnektir. Böylece küresel elastomerik yataklar helikopter pervanelerinin dönmesinden kaynaklı merkez kaç kuvvetine karşı rijit, pervanenin kanat çırpma ve dönme hareketine karşı esneklik sağlamaktadır. Elastomer malzeme üzerindeki gerilmeler, yatağın ömrünü azaltır bu ise, maksimum gerilmenin azaltılmasının, elastomerik yatak ömrü için çok önemli olduğunu gösterir. Bu çalışmada elastomer tabakalar üzerindeki maksimum gerilme, basınç yüklemesi ve açısal yer değiştirme yüklemesine maruz küresel elastomerik yatağın, delik çapının, delik şeklinin, elastomer tabaka kalınlığının, tabaka sayısının ve elastomer yatak profili ile tahmin etmek için GMDH modeli kullanılmıştır. GMDH modeline giriş olarak θ(açısal yer değiştirme yüklemesi), P (basınç yüklemesi), a(eksen yarıçapı), β0 (birinci joint açısı), cos(β0) (birinci joint açı cosinüs değeri), β1 (ikinci joint açısı), β2(üçüncü joint açısı), φt(koni açısı), φp(basınç yüklemesinin doğrultusuyla elastomer tabakaya dik düzlem arasındaki açı), cos(φp), D(elastomer tabaka dış çapı), ne (elastomer tabaka sayısı), d(elastomer tabaka delik çapı) ve H elastomer tabaka kalınlığı) değişkenleri kullanılmıştır. GMDH ile elde edilen sonuçlar ANN, SVM, RF gibi farklı makine öğrenmesi yöntemler ile de karşılaştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre GMDH modeli maksimum gerilmeleri tahmin etmede diğer modellere göre daha başarılı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

GMDH estimates the maximum stretch of the global elastomer bed on elastomer layers using the nerve network
2021
Yazar:  
Özet:

While many studies on flat elastomer beds in international literature take into account, there are very few studies on global elastomer beds due to their multi-layer and design difficulties. The elastic beds are flexible against the loads that come parallel to the layers while riding against the loads that come straight to the layers. Thus, the global elastomer beds provide flexibility against the number of strengths of the center resulting from the turning of helicopter pervans, the pervans' wing and turning movement. The tensions on the Elastomer material decrease the life of the bed; this indicates that reducing the maximum tensions is very important for the elastic bed life. In this study, the GMDH model was used to predict with the global elastomer bed, hole diameter, hole shape, elastomer layer thickness, layer number, and elastomer bed profile exposed to maximum voltage, pressure load and angle change load. In the GMDH model, it was used the variants θ(Open Change Load), P (Press Load), a(Exen Half), β0 (First Joint Hole), cos(β0) (First Joint Hole Cosinus Value), β1 (First Joint Hole), β2 (First Joint Hole), φt(Koni Hole), φp(The Hole Between the Right Floor to the Elastomer Layer according to Press Load), cos(φp), D(Elastomer Layer External Diameters), what (Elastomer Layer Number), d(Elastomer Layer Hole Diameters) and Homer Elastomer Layer Height. The results obtained with GMDH are also compared with different machine learning methods such as ANN, SVM, RF. According to the results obtained, the GMDH model was more successful in predicting maximum stretches than other models.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.298
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi