Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 101
 İndirme 59
The Investigation of the Relationship between University Students' Leisure and Life Satisfaction Levels
2019
Dergi:  
International Journal Of Progressive Education
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to investigate the relationship between leisure satisfaction and life satisfaction levels of university students and to determine whether these parameters differ in terms of various variables. In the study, the Leisure Satisfaction Scale, which was developed by Beard and Ragheb (1980) and adapted to Turkish by Gökçe and Orhan (2011) was applied to determine the participants' leisure satisfaction levels and Life Satisfaction Scale developed by Diener et al. (1985) and adapted to Turkish by Köker (1991) was used to measure the life satisfaction levels of the participants. The convenience sampling method was chosen for sampling and face-to-face method was used for data collection. SPSS package program was used for analysis of obtained data. Pearson Correlation, Regression, and Multivariate variance analysis were used for data showing normal distribution according to Skewness-Kurtosis values. Totally, 1418 participants [651 males (45.9%) and 767 females (54.1%)] participated in the research voluntarily. According to the findings of current research, it was determined that there was a positive correlation between life satisfaction and all sub-scales of leisure satisfaction. When MANOVA results were examined according to gender, it was found that there was a significant difference in all sub-scales of leisure satisfaction scale. As a result; leisure satisfaction sub-scales (aesthetic and physical) have a positive impact on life satisfaction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal Of Progressive Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 635
International Journal Of Progressive Education