Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 61
 İndirme 17
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KÜRESEL VATANDAŞLIK VE SİVİLLEŞME DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada üniversite öğrencilerinin küresel vatandaşlık ve sivilleşme düzeylerinin bazı değişkenlere göre incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma grubunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu bu çalışma, nicel araştırma desenlerinden ilişkisel tarama modelinde tasarlanmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin küresel vatandaşlık ve sivilleşme düzeyleri yüksek olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin küresel vatandaşlık düzeylerinde cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir fark olduğu belirlenirken, diğer değişkenlere göre anlamlı olarak farklılaşmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Öğrencilerin sivilleşme düzeylerinin ise; cinsiyet, yaş, sınıf ve büyüdükleri yer değişkenine göre farklılaşmadığı belirlenmiştir. Araştırmada elde edilen diğer bir sonuç ise üniversite öğrencilerinin küresel vatandaşlık ve sivilleşme düzeyleri arasında pozitif yönlü bir ilişkinin bulunduğu yönündedir. Diğer bir deyişle öğrencilerin sivilleşme düzeyleri arttıkça küresel vatandaşlık düzeylerinde de bir artış meydana gelmektedir. Ayrıca sivilleşme düzeyinin küresel vatandaşlık düzeyini yordama durumuna basit doğrusal regresyon analizi ile bakılmış ve sivilleşmenin küresel dünya vatandaşlığının anlamlı bir yordayıcısı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Students' Global Citizenship and Civilization Levels
2020
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

This study aims to study university students’ global citizenship and civilization levels according to some variables. This study, which is formed by the research group of university students, is designed in the relative scanning model from quantum research patterns. According to the study, students have a high level of global citizenship and civilization. The conclusion has been found that students have a significant difference in global citizenship levels by gender variable, but they do not differ significantly from other variables. The level of civilization of students is not determined by gender, age, class and place variation they grow up. Another result from the study is that university students have a positive relationship between global citizenship and civilization levels. In other words, as the levels of citizenship of students increase, the levels of global citizenship are also increasing. The status of civilization is also considered by a simple linear regression analysis and the conclusion is that civilization is a meaningful contributor to global citizenship.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










DİYALEKTOLOG

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 307
Atıf : 619
2023 Impact/Etki : 0.073
DİYALEKTOLOG