Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 5
TARSUS KÖYLÜ GARAJI MEZARI BULUNTULARI
2006
Dergi:  
Anadolu
Yazar:  
Özet:

Während einer Notgrabung im Jahre 1993 in Tarsus unter der Leitung des Tarsus Museums, notwendig geworden durch die Bauarbeiten für ein neues Polizeipräsidiums dort, traf man in der Nähe von „Köylü Garajı“ (Busgarage) auf eine steinerne Grabkammer. Eine genaue Skizzierung unterblieb, und das Grab konnte auch nicht fotografiert werden. Die Grabkammer ist aus großen Steinquadern erbaut worden, hat einen rechteckigen Grundriss und ein Tonnengewölbe. Bei der erwähnten Notgrabung wurden 60 Objekte aus Glas, Terrakotten oder Bronze gefunden und in die Bestände des Tarsus Museums überführt. Die meisten Fundstücke sind Glasvasen: unguentaria, kleine Parfümflaschen, eine Dattelflasche (Date flask), eine zylindrische Flasche und ein Becher. Ferner sind unguentaria, Vasen und Töpfe aus Terrakotta sowie Vasen, eine Patera und ein flaschenartiges Gefäß aus Bronze gefunden worden. Die Glasfunde aus den Gräbern von Tarsus Köylü Garajı sind ein konkretes Beispiel dafür aus der frühen Kaiserzeit. Sie lassen sich nämlich in das 1.-2. Jahrhundert n. Chr. datieren und können uns über die zur damaligen Zeit in Tarsus verwendeten Vasen aus Glas, Terrakotta und Bronze festes Wissen liefern.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Anadolu

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 11.668
Atıf : 24.575
Anadolu