Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 8
Tasavvuf Istılahlarını Ele Alan Eserler Üzerine Bir Değerlendirme
2018
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Özet:

Her ilmin kendine göre bir ıstılahı olduğu gibi tasavvufta da mutasavvıflar kendi aralarında özel bir dil geliştirmek suretiyle tasavvuf terminolojisini oluşturmuşlardır. Tasavvufî ıstılahlar üzerine yapılan çalışmalar ise İslam Medeniyetinin ilk zamanlarından itibaren başlamış ve günümüze kadar devam etmiş bir gelenektir. Tasavvuf sahasında araştırma yapma arzusunda olanlardan bu disiplinin terminolojisine hâkim olmaları beklenmektedir. Bu gerçekten hareketle, çalışmada son dönemde yayımlanmış, tasavvuf ıstılahlarını ele alan çeviri ve telif Türkçe eserler üzerine bir tanıtım ve değerlendirme yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sufiyye

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 117
2023 Impact/Etki : 0.179
Sufiyye