Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
KUR'ÂN-I KERÎM'DEKİ ESMÂ-İ HÜSNÂ VE GRUPLARI
2007
Dergi:  
darulfunun ilahiyat
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Kur'ân-i Kerîm'de değişik kalıplarda yalın veya tamlama konumunda yer aldığı halde mevcut Esmâ-i Hüsnâ listelerinde görülemeyen bazı isim sıfatların tespit edilmesine, yeni bir liste oluşturularak muhtevaları doğrultusunda gruplandınİmasına çalışıldı. Allah'ın zatında tek olduğu gibi sıfat ve fiillerinde de benzersiz olduğuna vurgu yapıldı. Zâtının varlıklarla mukayesesi nasıl mümkün değilse i si m-sıfatlarının içerdiği manaların da insanların fiilleri gibi algılanmasının doğru olmadığı yansıtıldı, Allah'ın bazı isimlerini "isim sıfat" şeklinde ifâde etmenin gerekçesi gösterildi. Esmâ-i Hüsnâ'nm tcvkîfîliği konusuna değinildi. Bu hususta temel ilkenin "en güzel isim" olması gerektiği belirtildi. "Allah" lafzıyla irtibatlı fiil ve mastarlardan isim-sıfat türetilip türetilemeyeceğİ meselesi analiz edildi. En güzel ismin tespit edilmesi şartıyla Yüce Allah'la ilgili mastar ve fiillerden isim-sıfat türel ilebileceği kanaatine varıldı.

Anahtar Kelimeler:

dr039âi kerîm039's esmâi and groups
2007
Yazar:  
Özet:

in this article, some names that may not be seen in the lists of the current esmâiahâi, in which there is a lean or tamping in different patterns in kerîm039âni kerîm039de, were attempted to be grouped in accordance with the plagiarism, as well as unique in their adjectory and verbs, the fact that the manas contained in the simylamines were not corrected by people's verbs, and some of the names of the names of the prophecy were not shown in the form of the fact that such anounity of the name is not to be identified

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






darulfunun ilahiyat

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 557
2023 Impact/Etki : 0.042
darulfunun ilahiyat