Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
DÜZLEM ÇELİK ÇERÇEVELERDE İKİNCİ MERTEBE ETKİLERİNİN NÜMERİK OLARAK İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Deprem esnasında özellikle yüksek ve ağır yük taşıyan yapı sistemlerindeki düşey taşıyıcı elemanlarda yeter derecede küçük olmayan yer değiştirmeler oluşabilir. Bu yer değiştirmeler, ikinci mertebe etkisini beraberinde getirir. Öte yandan, yapıların deprem dayanımlarının belirlenmesinde doğrusal olmayan statik analiz, tasarımcılar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bu çalışma ile düzlem çelik çerçevelerde ikinci mertebe etkileri, doğrusal olmayan statik analiz ile incelenmiştir. Çerçeve tipi yapılar, ikinci mertebe etkileri dikkate alınarak ve alınmayarak analiz edilmiştir. Her çerçeve için iki ayrı performans eğrisi oluşturulmuştur. Zemin kat yüksekliğinin artmasıyla çerçevelerdeki yer değiştirme değerlerinin arttığı görülmüştür. Zemin kat yüksekliği ile normal kat yüksekliği arasındaki oranın iki ve ikiden büyük olması durumu için yapısal tasarımda ikinci mertebe etkilerinin dikkate alınması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The second step of the effect in the stainless steel frame is considered numerically
2020
Yazar:  
Özet:

During the earthquake, high and heavy loads in the structural systems may occur not sufficiently small locations in the carrier elements. This change of place brings the second step effect with it. On the other hand, nonlinear static analysis in determining earthquake resistance of structures is often used by designers. With this study, the effects of the second stainless steel in flat steel frameworks have been studied by nonlinear static analysis. Frame-type structures have been analyzed taking into account and not taking into account the effects of the second staircase. Two separate performance curves are created for each frame. With the height of the floor height increased the value of change in the frame. For the condition that the ratio between the floor floor height and the normal floor height is greater than two and two, it is recommended to take into account the effects of the second floor in the structural design.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar


Benzer Makaleler








Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.928
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering